Nervozitate la liberali

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În PNL există unele nemulţumiri legate de trecerea partidului în opoziţie, iar vocile care le susţin sunt izolate şi nu au forţa de a impune o schimbare la vârful partidului, susţin liderii

În PNL există unele nemulţumiri legate de trecerea partidului în opoziţie, iar vocile care le susţin sunt izolate şi nu au forţa de a impune o schimbare la vârful partidului, susţin liderii centrali ai PNL.

Singurul care şi-a exprimat public insatisfacţia până în prezent a fost Ilie Morega, baronul de Gorj.

El a criticat faptul că decizia de a nu participa la majoritatea de guvernare a fost luată fără consultarea teritoriului şi a cerut organizarea de urgenţă a unei Delegaţii Permanente. „Acest joc care a fost făcut de un nucleu restrâns la nivel central trebuie să ţină cont de interesele partidului pe termen lung”, a spus Morega, citat de Mediafax.

Mai mulţi membri ai conducerii centrale a PNL susţin că protestatarii din partid nu sunt numeroşi şi nu vor reuşi să schimbe decizia privind trecerea în opoziţie, cu atât mai mult cu cât ea a fost susţinută de lideri puternici, precum Ludovic Orban, Crin Antonescu sau Teodor Meleşcanu.

PDL îi caută pe liberali

Contactele dintre reprezentanţii PDL şi cei ai PNL nu au încetat nici după ce Theodor Stolojan a fost desemnat premier şi democrat-liberalii au început discuţiile cu PSD pentru împărţirea posturilor în viitorul Executiv.

Potrivit unor surse, oamenii lui Boc au transmis, în special în teritoriu, semnale că ar fi dispuşi să negocieze pentru susţinerea liberală a unui guvern minoritar. „Este puţin probabilă o alianţă cu PDL, dar dacă democrat-liberalii au ceva de spus, să ne caute”, a declarat Bogdan Olteanu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite