Negociatorul Hrebenciuc se întoarce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul PSD a fost la tratativele cu UDMR, după o îndelungată absenţă din prim-planul politicii. Colegii săi de partid spun că se va ocupa de discuţiile cu celelalte formaţiuni, datorită relaţiilor pe care le are printre politicieni.

Viorel Hrebenciuc şi-a făcut revenirea participând la o negociere PSD - UDMR pe tema legilor electorale. Coincidenţă sau nu,  prezenţa sa s-a suprapus peste prima concesie pe care reprezentanţii UDMR au făcut-o social-democraţilor, manifestându-şi opoziţia faţă de proiectul legii votului prin corespondenţă promovat de PDL. De altfel, Hrebenciuc a stârnit curiozitatea jurnaliştilor prezenţi în faţa grupului UDMR care nu l-au văzut ieşind din sală odată cu Victor Ponta şi cu restul liderilor PSD.

De ce are nevoie PSD de Hrebenciuc

Deşi e greu de spus dacă prezenţa lui Hrebenciuc a cântărit decisiv sau a contat mai mult dorinţa UDMR de a păstra relaţii bune cu un posibil partener la guvernare după 2012, cert este că deputatul PSD a venit la întâlnire cu calculele făcute. „Dacă UDMR acceptă propunerea PDL, legea votului prin corespondenţă la schimb cu desfiinţarea pragului electoral, nu realizează nimic. Creşte numărul total de alegători, iar numărul mandatelor UDMR va scădea drastic, pentru că scade şi proporţia alegătorilor lor", a declarat pentru „Adevărul" Viorel Hrebenciuc. Deputatul PSD a lăsat impresia că nu şi-a pierdut abilitatea de negociator, în ciuda unei pauze autoimpuse.

„Eu în ultimele patru luni de zile nu am citit articolele pe teme politice, am citit doar «Gazeta Sporturilor» şi «Pro Sport». Acum constat că nu am pierdut mare lucru", ne-a povestit Viorel Hrebenciuc. Nici în timpul pauzei de activitate politică, deputatul PSD nu a lăsat impresia unui om neinformat. În plin scandal legat de refuzul primarului liberal din Bacău, Romeo Stavarache, de a semna protocolul cu filiala locală a PSD, condusă de Hrebenciuc, acesta din urmă era liniştit. „Stavarache va fi chemat la Bucureşti să-l semneze", estima ironic Hrebenciuc, la acea vreme. După câteva zile, adjunctul lui Stavarache, Ionel Palăr, era convocat la centru şi pus să semneze protocolul cu PSD Bacău.

Colegii de partid invocă experienţa drept principalul argument pentru revenirea negociatorului. „Sigur că domnul Hrebenciuc are foarte multă experienţă şi asta am simţit-o la negocieri. El răspunde de colaborarea cu celelalte partide, pe linie de grup parlamentar", ne-a explicat liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa. „Relaţia pe care Viorel Hrebenciuc o are cu liderii UDMR ne poate ajuta la discuţiile cu Uniunea", este de părere şi purtătorul de cuvânt al PSD Radu Moldovan.

"Sigur că domnul Hrebenciuc are foarte multă experienţă şi asta am simţit-o la negocieri."
Mircea Duşa
liderul deputaţilor PSD

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite