Nati Meir a scapat de acuzatiile de incompatibilitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul independent Nati Meir a scapat de acuzatia de incompatibilitate pe care i-au adus-o fostii sai colegi de la PPRM. Comisia Juridica a Camerei a respins, ieri, cu majoritate de voturi,

Deputatul independent Nati Meir a scapat de acuzatia de incompatibilitate pe care i-au adus-o fostii sai colegi de la PPRM. Comisia Juridica a Camerei a respins, ieri, cu majoritate de voturi, sesizarea de incompatibilitate depusa de grupul PPRM. Meir a venit la Comisie insotit de doi avocati - unul dintre ei fiind Doru Giugula - si a adus sase dosare care sa-i dovedeasca nevinovatia. Reprezentantii PPRM au trimis, recent, la conducerea Camerei doua documente din care reiesea ca fostul deputat al partidului detinea functii de conducere in doua firme internationale, fiind astfel incompatibil cu functia de parlamentar. Nati Meir s-a aparat, ieri, in fata juristilor din forul legislativ aratand ca a fost doar actionar, respectiv imputernicit al celor doua societati din Israel si Cipru, calitate pe care in prezent nu o mai detine. De altfel, singurul reprezentant din Comisia care a dat verdictul "vinovat" a fost peperemistul Petru Calian. Ceilalti deputati au contestat demersul grupului parlamentar, criticand faptul ca documentele depuse nu erau originale si nici macar traduse. Calian a incercat sa obtina o amanare a votului, insa propunerea sa a fost repinsa fara drept de apel. In final, 15 membri ai Comisiei s-au pronuntat pentru nevinovatia lui Nati Meir si doar unul impotriva.

Deputatul evreu il acuza pe Lucian Bolcas de antisemitism
Bolcas il face pe Meir "infractor"
Fostul membru al PPRM si consilier al presedintelui de onoare al formatiunii, Nati Meir, l-a acuzat, ieri, pe liderul deputatilor acestui partid Lucian Bolcas, de antisemitism. "Bolcas este singurul om care mi-a spus, in Parlamentul Romaniei, ca sunt jidan. El este singurul care nu a vrut sa mearga cu Vadim la Auschwitz si care s-a opus semnarii contractului cu Eyal Arad. Sangele lui Bolcas este antisemit", a spus Meir in fata membrilor Comisiei juridice a Camerei, unde se dezbatea problema incompatibilitatii lui. Deputatul independent, care a parasit formatiunea popularilor de curand, a mai aratat ca a facut acest gest exclusiv din cauza liderului de grup, Lucian Bolcas. Lucian Bolcas spune ca nu are nimic impotriva evreilor. "Nu pot sa comentez afirmatiile unui infractor care a recunoscut savarsirea unor infractiuni de inselaciune si uz de fals. Si, ca sa-i fac si o surpriza, vreau sa-i transmit ca unchiul meu, cu care am locuit timp de 30 de ani in aceeasi casa, era evreu. La fel si cel mai bun prieten al meu din anii liceului si unul dintre primii indrumatori pe care i-am avut in profesia de avocat", ne-a declarat Lucian Bolcas.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite