Năstase către Antonescu: Să nu se comporte precum Cărtărescu, care declară acum că nu mai e "băsist"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele CN al PSD, Adrian Năstase, a răspuns miercuri, pe blog, atacurilor lui Crin Antonescu, afirmând că nu social-democraţii l-au susţinut pe Traian Băsescu la alegerile din 2004, ci liberalii care au refuzat o majoritate cu PSD în 2008, astfel că acum cei de la PNL nu pot spune că "nu au mâncat usturoi şi nu le miroase gura a Băsescu".

"Regret că, în loc să ne concentrăm pe lupta cu cancerul pedelist, suntem iar nevoiţi să dăm răspunsuri la atacuri incorecte venite dinspre partenerii noştri. Crin Antonescu, între propuneri de premier, reformări interne în PNL şi soluţii de vot uninominal, continuă să ne atace şi pe noi, plasându-ne pe acelaşi nivel cu cei din PDL. Mai mult, ne spune nu doar că suntem comunişti, dar şi că noi suntem cei care l-au ajutat pe Traian Băsescu să câştige alegerile", scrie Năstase, care demontează punctual afirmaţiile liberalului.

"Liberalii au acceptat (în 2004, n.r.) ca un «comunist» (Băsescu) să fie candidatul lor la preşedinţie (în locul preşedintelui lor, un alt «comunist» şi el, dar care cădea tot mai mult în sondaje.  Iată, sondajele erau singurul criteriu «moral» al deciziei lor de atunci). Sper că domnul Antonescu nu a plâns şi dânsul, alături de Traian Băsescu, atunci când preşedintele său a dezertat din campanie", scrie ironic preşedintele CN al PSD.

Năstase mai scrie că liberalii l-au votat pe Traian Băsescu, iar PSD a fost întotdeauna împotriva lui.

"Este necinstit pentru oricine încearcă să se delimiteze de trecutul propriu să vină acum şi să spună că nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i miroase a Băsescu. Liberalii, din păcate pentru ei, «au mâncat usturoi». Crin Antonescu nu trebuie să se comporte precum Mircea Cărtărescu, care declară acum că nu mai este «băsist» după ce, în trecut, era în prim-plan, alături de el", precizează Năstase.

În continuare, preşedintele CN al PSD comentează şi declaraţiile lui Antonescu referitoare la "trădările" din PSD, care ar fi dus la câştigarea de către Traian Băsescu a celui de-al doilea mandat, şi face referire şi la "trădările" din PNL.

"După 2006, Traian Băsescu şi-a consolidat puterea cu sprijinul total al unor fruntaşi liberali, care au venit în final chiar în partidul prezidenţial: Gheorghe Flutur, Gheorghe Ştefan, Mona Muscă, Theodor Stolojan, Valeriu Stoica şi atâţia alţii, care au stat lângă Băsescu. Aşa că, dacă tot vorbim despre trecut, le reamintesc liberalilor că, după 2006, puterea lui Băsescu nu a devenit totală tocmai pentru că a existat PSD, şi tocmai pentru că noi am stat alături de Tăriceanu, chiar din opoziţie, în timp ce unii dintre colegii domnului Antonescu s-au dus să adauge o literă la denumirea partidului lui Traian Băsescu".

Vineri, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la reuniunea Ligii Aleşilor Locali, că Traian Băsescu a fost adus la putere de către PSD, respectiv de "lăcomia, clientela, hoţia şi demagogia" regimului Iliescu-Năstase. Potrivit acestuia, PSD, prin vulnerabilităţile sale, dosarele sale, slăbiciunile sale, oamenii săi şantajabili şi prin trădări, l-a adus pe Băsescu la putere.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite