Năstase ar putea reveni la şefia Camerei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a dezvăluit că mentorul său în politică şi actualul preşedinte al Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, este cel pe care l-ar susţine pentru conducerea Camerei Deputaţilor.

„În urmă cu câţiva ani, PSD i-a făcut o nedreptate lui Adrian Năstase. Eu sunt un om al dreptăţii şi mi-aş dori ca partidul să îndrepte actele de nedreptate făcute lui Adrian Năstase", şi-a argumentat Ponta opţiunea. El a adăugat că nu a ascuns niciodată susţinerea pe care i-a oferit-o lui Năstase şi a recunoscut că şi acesta l-a ajutat în cariera sa politică. Liderul PSD a precizat că la nivelul USL nu s-a discutat despre eventuala alegere a lui Năstase în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după ce actuala majoritate va fi schimbată.

Potrivit protocolului USL, preşedintele Camerei Deputaţilor provine din partidul care va da şi premierul. În martie 2006, PSD l-a forţat pe Adrian Năstase să plece din fruntea partidului şi de la conducerea Camerei, pe motiv că scandalul „mătuşa Tamara" izbucnit în jurul acestuia afecta imaginea partidului. După ce social-democraţii i-au retras sprijinul politic pentru funcţia de preşedinte al Camerei, Năstase a demisionat, ceea ce a făcut ca PSD să piardă funcţia. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite