Năstase a donat o supieră Camerei Deputaţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Având în vedere, probabil, faptul că a moştenit anul trecut circa un milion de dolari, preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, a cedat Comisiei de evaluare a cadourilor toate

Având în vedere, probabil, faptul că a moştenit anul trecut circa un milion de dolari, preşedintele Camerei Deputaţilor, Adrian Năstase, a cedat Comisiei de evaluare a cadourilor toate bunurile primite gratuit în cadrul unor acţiuni de protocol. Valoarea totală a cadourilor fost estimată de comisie la aproape 3.000 de euro.
Potrivit evidenţei bunurilor primite gratuit de deputaţi în 2005, Adrian Năstase a primit, printre altele, un covor cu motive "orientale tribale" - cadou de la preşedintele Senatului din Pakistan -, o statuetă din bronz reprezentând-o pe zeiţa fertilităţii - dar de la ministrul de externe al Macedoniei - şi un ciocan din sticlă incasabilă, pe care prim-vicepreşedintele Senatului belgian i l-a oferit pentru a păstra liniştea în sala de şedinţă. Dacă nu ar fi lăsat în custodia comisiei de evaluare toate cadourile primite, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-ar fi putut schimba uşor vesela. Reprezentantul comercial al Rusiei i-a dăruit un serviciu de supă pentru şase persoane, inclusiv o supieră şi o lingură de 13 cm, preşedintele Senatului Franţei i-a oferit un set de ceai din porţelan de Limoges, iar un oficial chinez l-a dotat şi cu o faţă de masă din brocart, în nuanţe bej, portocaliu şi verde. Toate aceste bunuri se află în prezent în custodia Comisiei de evaluare a cadourilor primite de deputaţi. Ceilalţi parlamentari care au primit cadouri de la oficailii străini cu care s-au întâlnit nu s-au sfiit să le păstreze.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite