Năstase dă cu blogul în porţile PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul premier încearcă să forţeze o schimbare în partid până la începutul toamnei Adrian Năstase este din ce în ce mai nerăbdător să se întoarcă în echipa de conducere a PSD.

Fostul premier încearcă să forţeze o schimbare în partid până la începutul toamnei

Adrian Năstase este din ce în ce mai nerăbdător să se întoarcă în echipa de conducere a PSD. Fostul premier vorbeşte pe blogul său, despre situaţia din PSD şi despre modul "negativ" în care se comportă actuala echipă condusă de Mircea Geoană.

Drumul lui Năstase spre vârful partidului este o misiune dificilă. Oamenii lui Geoană controlează conducerea PSD, iar Năstase nu a reuşit să adune în jurul lui organizaţiile din teritoriu.

Mircea Geoană se bucură de sprijinul majorităţii organizaţiilor judeţene ale PSD. Dintre cele 41 de organizaţii judeţene ale partidului, mai puţin de zece filiale l-ar mai sprijini pe Adrian Năstase în eventualitatea unui congres. Potrivit unor surse din partid, Năstase are susţinerea unor personalităţi din diverse filiale, chiar şi a unor preşedinţi de organizaţii.

Organizarea unui congres extraordinar care să îi asigure lui Năstase un loc în conducerea partidului este destul de dificilă. Statutul partidului prevede că un Congres Extraordinar se poate convoca de către Consiliul Naţional, care, la rândul său, trebuie să fie convocat de către Comitetul Executiv Naţional.

Comitetul Executiv Naţional poate fi convocat de către Biroul Permanent Naţional, unde Mircea Geoană are o susţinere puternică, sau de către o treime din membrii săi, adică aproximativ 20 de persoane. Din Comitetul Executiv Naţional fac parte preşedintele PSD, preşedintele de onoare, vicepreşedinţii şi preşedinţii de organizaţii judeţene.

"Treziţi-vă!"

"Probabil este nevoie de un duş rece care să trezească nişte oameni şi, ca să parafrazez un clasic în viaţă, sper ca acest lucru să se întâmple până trece canicula, căci am auzit că ea se va menţine până pe la sfârşitul lui septembrie", afirmă Năstase, pe blogul său. El face referire la declaraţia lui Mircea Geoană care a spus că speră ca Vasile Dâncu să se răzgândească asupra demisiei din funcţia de vicepreşedinte atunci când trece canicula.

Adrian Năstase mai afirmă că acei oameni care au criticat modul "autoritar" în care a condus el partidul nu împing PSD spre calea democraţiei. El spune că ştie de jocurile de culise de la PSD Bucureşti şi este de părere că situaţia trebuie să înceteze. "Ştiu şi eu cam ce se întâmplă şi sunt de acord că acest lucru trebuie să înceteze.

Eu am fost de multe ori acuzat că am condus autoritar partidul de aceeaşi oameni pe care nu îi văd acum să îl împingă pe calea democraţiei. S-ar putea să dorească să îl ducă acolo unde spuneau ei că l-am dus eu", scrie Năstase.

"Eu nu cred că problema mea este că nu am un grup al meu (poate că am). PSD trebuie să tindă însă înainte de toate spre coeziune, nu spre apariţia unor grupuri puternice interne care să nu se înţeleagă, concurându-se", mai declară Adrian Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite