Năstase: Geoană nu poate întinde coarda la nesfârşit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase, critică pe blogul personal recentele afirmaţii ale lui Mircea Geoană şi îl avertizează pe acesta că încalcă „repetat şi excesiv” avertismentul primit din partea conducerii partidului.

Năstase scrie pe blog că declaraţiile lui Geoană, care i-au lăsat „un gust amar” şi modul în care acesta se auto-victimizează ridica multe semne de întrebare. „Iar întrebarea cea mai importantă este următoarea: la ce ajută tot acest scandal şi aceste atacuri? Ajută PSD în tentativa sa de a demonstra că  este un partid de opoziţie constructiv, cu idei, cu soluţii, profund legat de agenda socială? Cu siguranţă, nu”, spune Năstase.

Liderul social-democrat îl ironizează pe Geoană pentru dezvăluirile acestuia, din care reiese că „în locul unui mare “complot” care se imagina în strada Paris,  în seara respectiva, un elev incorect încerca, de fapt, să fure întrebările pentru examen, ducând în derizoriu tot efortul a milioane de oameni care voiau să impună o schimbare politică în ţară”.

Năstase îl laudă, în schimb, pe Victor Ponta pentru că „nu a răspuns la aceste provocări publice”. „A dat dovada de înţelepciune şi a evitat o răfuială care nu aducea nimic bun”, afirmă Năstase, care îl acuză pe Geoană că încearcă „să-i plătească o poliţă” actualului preşedinte al partidului. 

Pe de altă parte, preşedintele Consiliului Naţional al PSD critică afirmaţiile lui Traian Băsescu, potrivit căruia „Mircea Geoană este un om cu multă mizerie în spate”. „Dacă  Băsescu ştie despre anumite “mizerii” ale lui Geoană, în măsura în care ele sunt de natură  penală, el este obligat de lege să le transmită, prietenului său, Daniel Morar (n.r. şeful DNA) şi să determine o schimbare, pe aceasta bază, a şefului Senatului. Dacă nu sunt de natură penală, atunci ele reprezintă doar gargara obişnuită a lui Băsescu, la televizor. Sunt ţinute acele informaţii ca element de şantaj asupra lui Geoană?”, întreabă, retoric, Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite