Năstase: Bănuiesc că CSM va lăuda mitingul de la Sf.Gheorghe împotriva unei hotărâri a justiţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Năstase afirmă, într-o postare pe blog, că a urmărit "cu o oarecare surprindere" mitingul maghiarilor de la Sf.Gheorghe împotriva unei decizii judecătoreşti, afirmând în mod ironic că bănuieşte că "CSM va lăuda această acțiune" şi nu o va considera o formă de presiune asupra judecătorilor.

"Ieri, am urmărit, cu o oarecare surprindere - recunosc - mitingul de la Sfântu-Gheorghe, la care au participat aproximativ 20.000 de maghiari, miting convocat de conducerea partidelor maghiare pentru a protesta împotriva unei hotărâri a justiţiei referitoare la revendicarea unei clădiri şi condamnarea, în primă instanţă, a unor funcţionari maghiari din România", scrie Năstase pe blog.

"Bănuiesc că CSM va lăuda această acţiune publică, coordonată politic, şi că nu o va considera o formă de presiune asupra judecătorilor", afirmă el.

De asemenea, fostul premier mai spune că speră "ca în viitorul Raport MCV al Comisiei Europene vom găsi o menţiune pozitivă în ceea ce priveşte această manifestare, alături de cea de solidaritate cu preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu".

"În ceea ce mă priveşte, ţinând seama de faptul că am fost condamnat ca preşedinte de partid pentru campania electorală din 2004, mă bucur că nu eram preşedinte al UDMR - pentru că - îmi închipui - pentru o astfel de condamnare ar fi ieşit în stradă nu 20.000, ci 300.000 de maghiari (mai mulţi decât la referendum!) PSD - iată, spre lauda lui - ştie să respecte independenţa justiţiei", conchide acesta.

Peste 25.000 de maghiari au participat, sâmbătă, la Sfântu Gheorghe, la protestul la organizat faţă de sentinţa în cazul retrocedării Colegiului "Székely Mikó" din municipiu. La acţiunea, denumită "Ziua Dreptăţii", au participat maghiari din toată Transilvania şi sute de preoţi ai bisericilor istorice maghiare din Transilvania

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite