Năstase despre cazul Ramonei Cîciu: "scopul muncii trebuie să fie viaţa, nu moartea"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Năstase, unul dintre liderii marcanţi ai PSD-ului
Adrian Năstase, unul dintre liderii marcanţi ai PSD-ului

Social-democratul Adrian Năstase a scris pe blogul său despre moartea angajatei Carmen Cîciu, acuzând spusele lui Traian Băsescu că "perspectiva şomajului a dus la creşterea productivitatii muncii".

"Este vorba de munca pana peste limitele epuizarii fizice care bantuie prin birourile de lucru din Romania tocmai ca rezultat al faptului ca mediul privat nu a primit niciun alt sprijin din partea statului in afara de trimiterea in somaj."

Cazul Ramona  Cîciu "Nu este primul exemplu de  moarte prin epuizare, determinata de  un mediu unde dorinta patronilor pentru competitivitate depaseste orice limita umana", spune Năstase pe blogul său.

"Semnalul de alarma pe care acest nou caz trebuie sa-l traga este mai presus de ideologii. Este vorba  despre un semnal de alarma pentru toti cei responsabili de faptul ca, prin propria incompetenta sau rea-vointa, permit ca aceste cazuri sa devina o obisnuinta sau chiar o norma de crestere a productivitatii muncii. Nimeni nu ar trebui sa poata cere mai mult decat este uman posibil de oferit.", continuă fostul premier.

Năstase spune că guvernul trebuie să aibă grija zile de mâine pentru români, astfel că toate eforturile trebuie canalizate "inspre guvern pentru a ne asigura ca nu vom mai avea si alti tineri in situatii similare.  Pentru a se baza pe acesti oameni, guvernul trebuie sa devina rational, sau sa plece, definitiv. Scopul muncii trebuie sa fie viata, nu moartea.", încheie Năstase.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite