Năstase: Printr-un efort de viol colectiv, miniștrii PDL au reușit să înghesuie România pe harta Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-o postare de blogul personal, fostul premier Adrian Năstase o contrazice pe Monica Macovei care susţine că miniştrii PDL „au băgat“ România în Uniunea Europeană. 

„Se pare că la vremea aceea, România era un fel de insulă în Pacific și, printr-un efort de viol colectiv, miniștrii PDL au reușit să înghesuie România pe harta Europei “, scrie Adrian Năstase pe blogul personal.

De asemenea, fostul premier aminteşte cum s-au petrecut, de fapt, lucrurile în ceea ce priveşte aderarea ţării noastre la UE. 

„Eu știam însă că povestea cu “băgatul” României în Uniunea Europeană  a fost altfel. Știam că negocierile pentru cele 30 de capitole s-au derulat în perioada 2001-2004 și s-au finalizat în decembrie 2004 – în timpul alegerilor prezidențiale. A fost oare Macovei ministru în perioada aceea? Tot cu acea ocazie – repet, în decembrie 2004 – în baza negocierilor dintre guvernul PSD, condus de mine, și Comisia Europeană, condusă de Romano Prodi (nu de Manuel Barroso!), s-au stabilit semnarea tratatului de aderare în aprilie 2005 și aderarea efectivă la UE de la 1 ianuarie 2007 “, mai scrie pe blog fostul premier.

În aceeaşi postare, Năstase atrage atenţia şi asupra faptului că, în prezent, nivelul corupţie din România este mai ridicat decât în anul 2008. 

„E adevărat însă că, după ce Macovei și-a făcut “treaba” în justiție, și după opt ani de eforturi ale sale, inclusiv cu Fratini și cu alți funcționari de la Bruxelles, din toate sondajele de opinie rezultă că opiniile, despre nivelul corupției în România, sunt ca acesta este acum mai ridicat decât era în 2004 “, conchide Năstase. 

Ȋn cadrul unei întâlniri dintre Monica Macovei şi aleşii locali ai PDL, fostul ministru al Justiţiei s-a lăudat cu reuşita de a fi „băgat România în Uniunea Europeană”.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite