Năstase şi DIP, propuşi pentru excludere din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

care Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu. Sorin Oprescu a recunoscut că la el au ajuns "zeci de foi, semnate sau anonime, care cereau demisia", invocând în primul rând faptul că, prin problemele

care Adrian Năstase şi Dan Ioan Popescu.
Sorin Oprescu a recunoscut că la el au ajuns "zeci de foi, semnate sau anonime, care cereau demisia", invocând în primul rând faptul că, prin problemele de imagine pe care le are, Adrian Năstase prejudiciază imaginea partidului.
"O mulţime de oameni ai muncii, prin scrisorile lor, prin băgatul pe sub uşă şi prin lipsa responsabilităţii, de cele mai multe ori, mă refer la semnături, pentru că sunt anonime, au început să ceară aşa ceva", a precizat Oprescu. "Am considerat că am de discutat cu preşedinţii de sectoare pentru a-mi spune foarte clar ce dimensiuni are fenomenul ăsta în organizaţii. Dacă într-adevăr acest fenomen are o dimensiune, chiar dacă nu este pe ordinea de zi, sunt convins că trebuie să mă prezint acolo cu părerea colegilor mei", a precizat Oprescu, referindu-se la mandatul cu care organizaţia PSD Bucureşti se va prezenta la întâlnirea conducerii centrale a partidului cu şefii de organizaţii, care va avea loc miercuri. "Dacă însă este o dimensiune a unui foc pe care oricum şi-l pun membrii noştri de partid la funduleţ, aşa cum îşi pun toţi, în toate partidele, atunci nu îl vom băga în seamă", a spus Oprescu.

Decizia se discută la sectorul 1
La rândul său, preşedintele Organizaţiei Sector 1, Dan Tudorache, a spus că decizia pe care organizaţia o va lua marţi va fi supusă unui vot secret. Tudorache a precizat, totodată, că, la nivelul celor 50 de organizaţii pe care le-a monitorizat în ultima lună, părerea oamenilor s-a schimbat faţă de situaţia lui Adrian Năstase. "La începutul perioadei, oamenii îl susţineau, dar aceiaşi oameni şi-au schimbat părerea", a spus Tudorache. Lucrurile nu sunt însă atât de simple. La nivelul organizaţiilor se confruntă două tabere: una pentru excludere, alta - împotrivă. În plus, Adrian Năstase este ales de congresul partidului în funcţia de preşedinte executiv, şi doar congresul poate să-l excludă din partid.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite