Nastase il cheama pe C.V. Tudor sa dea socoteala la tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, printr-un comunicat de presa (dat in nume personal, dar cu antetul Guvernului!), Adrian Nastase a anuntat ca a formulat plangere penala pentru calomnie in forma de infractiune continuata,

Ieri, printr-un comunicat de presa (dat in nume personal, dar cu antetul Guvernului!), Adrian Nastase a anuntat ca a formulat plangere penala pentru calomnie in forma de infractiune continuata, impotriva presedintelui PRM, C.V. Tudor. In plin proces de schimbare a imaginii pe care o propaga in opinia publica, liderul peremist reuseste sa dea inca o data cu bata-n balta si sa intre intr-un scandal de tipul celor care l-au facut celebru si care au esuat in fata instantei de judecata, cu autorul in postura de inculpat. De aceasta data, Adrian Nastase este subiectul "dezvaluirilor" sale. Intr-un comunicat de presa difuzat duminica, C.V. Tudor afirma, "pe baza unui mare numar de marturii", ca premierul si-a impuscat ministrul la vanatoare, in fatala reuniune cinegetica de la sfarsitul lui 2003, soldata cu ranirea destul de grava a lui Ilie Sarbu. Procedand la fel ca atunci cand propaga stiri-bomba despre Emil Constantinescu (cum ca fiul acestuia ar fi impuscat trei afaceristi kurzi intr-o padure, sau despre amantele fostului presedinte, implantate cu cipuri de SRI) - fara, adica, sa produca vreo dovada certa in sprijinul spuselor sale - , Vadim Tudor isi interogheaza, in comunicat, adversarul politic in legatura cu motivele ce le-a avut pentru a-si lua ministrul in catarea pustii. Ieri, avand, probabil, informatii ca Nastase nu va trece usor peste aceasta grava acuzatie, cinci deputati PRM (Daniela Buruiana, Ioan Baldea, Ilie Merce, Marian Ionescu si Florea Buga) si doi senatori (Nicolae Patru si Ion Carciumaru), au produs, la randul lor, un comunicat, in care se grabesc sa bage mana-n foc, dispusi chiar sa jure in fata instantei, ca stiu ei sigur ca Ilie Sarbu a fost victima alicelor premierului. Bineinteles, parlamentarii PRM nu au fost prin boschetii sau printre copacii din zona producerii evenimentului, ci precizeaza ca au informatiile "de la oameni" care, deocamdata, tin sa-si pastreze anonimatul.
Un lung sir de procese de calomnie
Senatorul Corneliu Vadim Tudor a fost implicat, in decursul anilor, in mai multe procese penale de calomnie, aproape toate pierdute in instanta. Primul proces pierdut a fost cel cu ziarista Rodica Chelaru. In procesul cu senatorul Ticu Dumitrescu, liderul PRM a fost condamnat pentru calomnie la 15 milioane de lei amenda penala si 75 de milioane de lei daune morale. In recurs insa, instanta suprema a dispus incetarea procesului penal, pastrand neschimbat cuantumul daunelor. Si in procesul cu Gavril Dejeu, senatorul PRM a fost condamnat la amenda penala de 10 milioane de lei si la 500 de milioane despagubiri morale. Instanta de recurs a constatat in schimb ca pedeapsa penala este gratiata, reducand totodata daunele morale la 300 de milioane. In dosarul "Geologul", C.V. Tudor a scapat de raspundere penala datorita intervenirii prescriptiei. El a fost, totusi, condamnat la daune morale de 100 de milioane de lei. In procesul penal intentat de Zoe Petre, liderul PRM a fost obligat la plata a 250 de milioane de lei. Sentinta nu este definitiva. In procesul cu fostul consilier prezidential Dorin Marian, C.V. Tudor a fost condamnat la 75 de milioane de lei daune morale, suma redusa in recurs la doar 25 de milioane. Pe rolul instantelor se mai afla insa o serie de procese penale in care Corneliu Vadim Tudor trebuie sa dea socoteala. Vineri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie se judeca un nou termen in dosarul "Hamas", in care liderul PRM este judecat pentru comunicare de informatii false. Se mai afla pe rolul instantei supreme si recursul in procesul cu fostul consilier prezidential Zoe Petre. De asemenea, la Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti a ajuns pe rolul instantei si procesul cu Dick Morris, consilierul Partidului Umanist Roman.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite