Năstase: Dacă Băsescu este suspendat, Văcăroiu îi preia atribuţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, a criticat, luni seara, la un post de televiziune, propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi a sugerat că Nicolae Văcăroiu ar fi

Fostul preşedinte al PSD, Adrian Năstase, a criticat, luni seara, la un post de televiziune, propunerea de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu şi a sugerat că Nicolae Văcăroiu ar fi interesat de o astfel de măsură, întrucât preşedintele Senatului este cel care ar prelua atribuţiile şefului statului.
"Deci, în opinia mea, o astfel de procedură în acest moment nu ar face decât să introducă în derizoriu relaţia dintre parlamentari şi preşedinte şi să creeze încă un motiv pentru cetăţeni să considere că nu avem teme foarte serioase.() Eu cred că, în acest moment, pe temele care au fost menţionate, o astfel de procedură nu ar face decât să arate că, ştiu eu, clasa politică are teme de mâna a doua pentru dezbaterea publică", a apreciat Năstase. El a amintit de procedurile complicate pentru demiterea preşedintelui României proceduri care ar fi finalizate prin referendum - şi a arătat că, din momentul suspendării, preşedintele Senatului ar prelua atribuţiile de şef al statului. "Probabil că unii vor încerca să sublinieze acest aspect, în perioada de suspendare cel care conduce este preşedintele Senatului - preia funcţiile şefului statului...", a spus fostul premier şi lider al PSD. Adrian Năstase a susţinut că ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile a fost doar un "avertisment" pentru Băsescu. "Procedura se poate realiza destul de simplu, cea de suspendare. Este nevoie, până la urmă, ca propunerea să fie acceptată, este nevoie de majoritatea parlamentarilor, deci jumătate plus unu din cei 469 de parlamentari, ceea ce, evident că, în sfârşit, în condiţiile monstruoasei coaliţii, cum spunea domnul Blaga, se poate realiza", a declarat Năstase.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite