Moţiuni de hârtie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Toată lumea încearcă să scoată maximum de profit electoral de pe urma actualei guvernări. PSD mimează cel mai mult opoziţia, introducând moţiuni simple, fără valoare practică.

Toată lumea încearcă să scoată maximum de profit electoral de pe urma actualei guvernări. PSD mimează cel mai mult opoziţia, introducând moţiuni simple, fără valoare practică. Judecătorii Curţii Constituţionale au stabilit deja - cu prilejul moţiunii anti-Macovei - că premierul este liber să decidă soarta ministrului, în cazul în care parlamentul îi dă un vot de blam prin adoptarea unui astfel de document. Este greu de crezut că liderul de la Palatul Victoria va renunţa la Eugen Nicolăescu sau la Decebal Traian Remeş, oameni pe care i-a cultivat personal în cadrul partidului. Pesediştilor le convine prestaţia mediocră a sus-numiţilor, chiar dacă, la nivel declarativ, îi acuză de toate relele sistemelor pe care le păstoresc. De fapt, şi în Agricultură, şi în Sănătate, problemele au rămas aceleaşi.

În ceea ce priveşte posibilitatea apariţiei unei moţiuni de cenzură care să dărâme guvernul, se demonstrează încă o dată că şansele de reuşită ale unui asemenea demers se apropie de zero. Social-democraţii lui Geoană nu vor risca alegeri înainte de termen, pentru a nu face jocurile PD şi ale lui Traian Băsescu. Ei vor mai agita însă sperietoarea cu moţiunea de cenzură, pentru a puncta în planul imaginii, aşa cum s-a întâmplat cu majorarea punctului de pensie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite