Moţiunea "sfârşitului guvernării de dreapta"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PSD a aprobat textul moţiunii de cenzură care poartă titlul "1.000 de zile de haos, sfârşitul guvernării de dreapta". Surse din PSD au afirmat că moţiunea va avea un caracter

Conducerea PSD a aprobat textul moţiunii de cenzură care poartă titlul "1.000 de zile de haos, sfârşitul guvernării de dreapta". Surse din PSD au afirmat că moţiunea va avea un caracter politic şi nu va critica punct cu punct domeniile guvernării. Contrar aşteptărilor, şedinţa Biroului Permanent Naţional de ieri a fost deosebit de calmă, rămânând ca decizia finală privind moţiunea să fie luată astăzi în cadrul unui Comitet Executiv Naţional.

PSD a finalizat textul moţiunii, iar la şedinţa CEX de astăzi se va discuta şi despre oportunitatea depunerii ei, a anunţat vicepreşedintele PSD Cristian Diaconescu. În Biroul Permanent Naţional, vicepreşedinţii social-democraţi, marea lor majoritate de partea lui Mircea Geoană, au cerut ferm ca reprezentanţii partidului să voteze moţiunea de cenzură. Lor li s-a alăturat şi unul dintre liderii grupului de la Cluj, Ioan Rus, care a declarat, la finalul şedinţei de ieri, că depunerea unei moţiuni de cenzură în acest moment este "100% oportună".

Potrivit unor surse din PSD, Ioan Rus şi Liviu Dragnea au fost printre cei care au spus că pesediştii care sunt împotriva moţiunii pot să plece din partid dacă nu le convine decizia. Rus, Dragnea şi Corlăţean au afirmat că liderii din teritoriu s-au săturat de scandalul pe care îl fac cei de la centru şi au pus problema în termeni foarte clari: dacă disputele nu se termină, oamenii din teritoriu nu vor mai răspunde comenzilor venite de la centru. "Să cântăm toţi pe aceeaşi voce", a declarat Rus.

Avertismentul i-a avut ca ţinţă pe Ion Iliescu şi Nicolae Văcăroiu, membrii BPN care s-au declarat public împotriva moţiunii. Rus a făcut referire la ruptura ApR din PSDR acum 10 ani, spunând că şi în 1997 în PSD a avut loc o situaţie asemănătoare şi atunci liderii nu s-au dus la televizor să se pronunţe împotriva deciziilor partidului, ci au plecat pur şi simplu.

Ion Iliescu, un contestatar puternic al moţiunii, s-a rezumat la a vorbi despre ceea ce el consideră a fi cele două mari greşeli ale guvernelor de dreapta: desfiinţarea CAP-urilor şi înfiinţarea Fondului Proprietatea, au mai spus surse din PSD.

Săptămâna asta se strâng semnăturile

Cristian Diaconescu a declarat că liderii centrali ai partidului îşi propun ca la sfârşitul acestei săptămâni, cel mai târziu la începutul săptămânii viitoare, să aibă semnăturile necesare, astfel încât să depună în parlament moţiunea.

Diaconescu a adăugat că social-democraţii vor răspunde pozitiv dacă celelalte partide vor accepta invitaţia PSD de a constitui o majoritate parlamentară transparentă.

Scrisoare pentru revenirea lui Năstase

Un grup de 17 membri ai TSD Bucureşti îi cer lui Adrian Năstase, printr-o scrisoare deschisă, "să se implice activ în viaţa politică românească". "Domnule Adrian Năstase, avem nevoie de dumneavoastră în prima linie a disputelor politice, alături de personalităţile marcante ale PSD!", se arată în scrisoarea celor 17. Preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu, a declarat, citat de Mediafax, că nu îi cunoaşte pe tinerii care au semnat scrisoarea şi a adăugat că aceştia exprimă o opinie personală, care nu reprezintă TSD.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite