Moţiunea nu a făcut bine PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde s-a discutat strategia pentru europarlamentare, a fost monopolizată de prezentarea unui sondaj, comandat de Mircea Geoană şi realizat de firma

Şedinţa Comitetului Executiv Naţional al PSD, unde s-a discutat strategia pentru europarlamentare, a fost monopolizată de prezentarea unui sondaj, comandat de Mircea Geoană şi realizat de firma britanică de consultanţă Penn, Schoen & Berland.

O parte din cercetare a fost prezentată chiar de Mircea Geoană unora dintre liderii PSD, duminică seară, la o întâlnire informală de la un restaurant din Capitală. Geoană le-ar fi spus că sondajul arată că el este un lider popular, dar nu are echipă şi că percepţia publicului este că el doreşte reformarea partidului, dar nu este lăsat să o facă.

Potrivit unor surse din PSD, sondajul efectuat la sfârşitul lunii septembrie arată că, la alegerile pentru Parlamentul European, cel mai mare procent îl va obţine PD - 35,4%, urmat de PSD - 25% şi de PNL cu 10 la sută. La marginea pragului electoral se află PRM, UDMR şi PNG, cu câte 5 procente. Sondajul englezilor mai arată că democraţii se află într-o scădere de un procent, în timp ce PSD creşte cu 1 la sută.

Cercetarea afirmă că mărirea pensiilor a fost considerată drept o măsură bună, meritele revenind PSD, în timp ce moţiunea de cenzură a dăunat partidului. Intervalul de timp în care a fost realizat sondajul cuprinde şi data votului la moţiunea de cenzură. Pe de altă parte, este evidenţiat faptul că 30% din electorat nu ar vota sub nicio formă cu social-democraţii.
(Alexandru Macoveiciuc)

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite