Motanul Felix, pus de parlament să iasă la vânătoare de urs

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dan Voiculescu va conduce comisia parlamentară care îl va ancheta pe Traian Băsescu Lovitură pentru Băsescu: inamicul său declarat, liderul PC Dan Voiculescu - botezat de şeful statului

Dan Voiculescu va conduce comisia parlamentară care îl va ancheta pe Traian Băsescu

Lovitură pentru Băsescu: inamicul său declarat, liderul PC Dan Voiculescu - botezat de şeful statului Felix Motanul - a devenit conducătorul comisiei înfiinţate de parlament pentru a ancheta presupusele fapte anticonstituţionale ale preşedintelui României.

Comisia a fost aprobată în şedinţa de ieri a Camerelor reunite cu 258 de voturi pentru, 76 împotrivă şi 21 de abţineri. Deputatul conservator Sergiu Andon a anunţat în plenul celor două Camere că PC solicită înfiinţarea acestei comisii. Propunerea sa a fost sprijinită de PSD şi PRM. Împotrivă s-a declarat Partidul Democrat.

Deputatul Cristian Rădulescu a declarat că această structură ar constitui "un pas în plus într-o direcţie proastă" şi "un braconaj la urs". Rădulescu a afirmat că, prin înfiinţarea acestei comisii, unii parlamentari ar arăta că vor "să piară Băsescu, chiar cu preţul încălcării Constituţiei".

"Băsescu are microbul scandalului în sânge"

Preşedintele social-democraţilor, Mircea Geoană, a spus că Traian Băsescu "are în sânge microbul scandalului, iar o perioadă de carantină nu poate decât să îi facă bine, pentru a scoate acest virus permanent de scandal".

Geoană a zis că Băsescu se crede Mesia, "un apostol al democratizării sistemului politic românesc", adăugând că "pe cel care are beţia puterii îl tragi pe dreapta şi îi iei permisul de conducere pentru o lună, poate învaţă ceva din această experienţă". Liderul PSD s-a întrebat dacă şedinţa este televizată, cerând să i se asigure lui Băsescu şansa de a interveni telefonic, pentru a se exprima în timpul discuţiilor.

Preşedintele suferă de "delir de infracţionalitate"

"Îl cunoaştem bine pe omul politic Traian Băsescu. Ne-a spus că noi, cei care am format guvernul, am pierdut alegerile, dar el a vrut să le câştigăm. E o gravă încălcare a Constituţiei? Mă tem că da. E un soi de delir de infracţionalitate, e o faptă pe care nu ai comis-o, dar o recunoşti. E o formă de paranoia infracţională, care nu e incriminată de Constituţie", a spus liderul deputaţilor liberali, Crin Antonescu. El a dat asigurări că parlamentarii PNL vor să-l ajute pe şeful statului să sfârşească la termen acest "ultim mandat", însă fără să încalce Legea fundamentală. Antonescu a mai spus că PNL nu susţine suspendarea preşedintelui.

PD face pasul la ofsaid

Înaintea votului, PD a anunţat că va contesta la Curtea Constituţională temeiul înfiinţării acestei comisii de anchetă. De altfel, democraţii au anunţat că nu vor să facă parte din această comisie, pe care au numit-o anticonstituţională, şi au refuzat să nominalizeze doi reprezentanţi care să facă parte din structură. Birourile Permanente stabiliseră că o eventuală comisie de anchetă ar trebui să conţină 15 membri, deputaţi şi senatori, dintre care cinci de la PSD, trei de la PNL, doi de la PD şi câte unul de la PRM, PC, UDMR şi minorităţile naţionale.

Pe domnul Băsescu îl încurcă ceva: parlamentul, pentru că nu e ca Marea Adunare Naţională sau ca PD
Crin Antonescu

Liberalii şi-au luat faţa de europeni cu papion

Senatorii şi deputaţii PNL şi-au înlocuit cravatele cu papioane la şedinţa de ieri a parlamentului, aluzie la disputa recentă pe care preşedintele Traian Băsescu a avut-o cu premierul Călin Popescu Tăriceanu la postul public de televiziune.

"În celebra intervenţie telefonică a preşedintelui, am văzut că una din frustrările lui Traian Băsescu este aceea că Tăriceanu are faţă europeană şi asta se datorează papionului.

Premierul nu avea papion, dar se pare că, de pe vremea lui Ion Raţiu, pentru oameni de-alde Traian Băsescu, papionul este o obsesie negativă", a explicat Crin Antonescu gestul parlamentarilor liberali. Ideea i-a aparţinut preşedintelui Camerei, Bogdan Olteanu, papioanele fiind distribuite înaintea şedinţei.

Liderul liberal a avut noroc şi a găsit accesoriile vestimentare la un preţ redus, de la 18,9 RON bucata la doar 8,9 lei noi fiecare.

Componenţa Comisiei

Presedinte
- Dan Voiculescu, senator PC

Vicepresedinti
- Norica Nicolai, senator PNL
- Florin Iordache, deputat PSD
- Valentin Dinescu, senator PRM
- Mate Andras, deputat UDMR

Secretar
- Ibram Hussein, deputat minoritate turcă

Membri
- Şerban Nicolae, senator PSD
- Doru Ioan Tărăcilă, senator PSD
- Eugen Nicolicea, deputat PSD
- Mihai Tudose, deputat PSD
- Crin Antonescu, deputat PNL
- George Scutaru, deputat PNL
- Nicolae Iorga, senator PRM

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite