Moştenirile nu i-au ocolit pe parlamentari în 2005

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit declaraţiei de avere, deputatul PSD Rodica Nassar a intrat în posesia unui teren de 5.000 de metri pătraţi, în Liban, lăsat de un membru al familiei soţului său. Pe bucata respectivă

Potrivit declaraţiei de avere, deputatul PSD Rodica Nassar a intrat în posesia unui teren de 5.000 de metri pătraţi, în Liban, lăsat de un membru al familiei soţului său. Pe bucata respectivă de pământ se află şi o casă de locuit, din care o treime le-a revenit soţilor Nassar. Parlamentarul social-democrat a mai moştenit, în perioada 1984-2004, bijuterii, tablouri sau alte obiecte de artă în valoare totală de 90.000 de euro. Cu venituri constante dintr-o plantaţie de măslini din Liban şi din acţiunile unei societăţi comerciale din Cairo - Egipt, conturile bancare ale soţilor Nassar s-au înjumătăţit ca număr, dar au crescut în valoare de la data precedentei declaraţii de avere - mai 2005. Dacă primăvara trecută, familia deputatului PSD avea patru conturi curente şi un depozit în lei şi în valută care depăşeau 50.000 de euro, la sfârşitul anului, acestora le-au rămas doar două conturi curente şi un depozit însumând peste 70.000 de euro.
Fostul secretar general al guvernului condus de Adrian Năstase, senatorul şerban Mihăilescu, a fost şi el privilegiat din punct de vedere al familiei, moştenind felurite obiecte în valoare totală de peste 41.000 de euro. Lista conturilor bancare ale lui Mihăilescu s-a lungit, anul trecut, cu încă două - unul de 100 milioane de lei, altul de 15.037 euro.
şi liberalul Radu Stroe a reuşit să pună deoparte, anul trecut, o sumă frumuşică. Potrivit declaraţiei de avere actualizate, Stroe a depus în bănci aproape 35.000 de euro, în condiţiile în care acţiunile pe care le-a tranzacţionat pe bursă nu depăşesc 15.000 de euro şi nici nu a vândut vreun bun.
Mai modest, senatorul PNL Paul Păcuraru nu a moştenit decât o jumătate de apartament în Râmnicu Vâlcea, cu o valoare de impozitare de aproximativ 635 de milioane de lei. Verestoy Attila este de departe unul dintre cei mai bogaţi senatori. şi liderul UDMR se pare că a avut un an foarte bun. Pe lângă o clădire primită moştenire în Odorheiul Secuiesc, senatorul a cumpărat şi un teren intravilan de 2.500 de metri în Ilfov. Conturile senatorului UDMR au cunoscut şi ele o creştere importantă. Astfel, pe lângă cele patru conturi existente, acesta şi-a mai deschis încă cinci conturi şi depozite bancare. Depozitele în euro ale senatorului UDMR depăşesc trei milioane şi sunt deschise la Monaco sau Viena. Dolarii se pare că nu au fost prea atrăgători pentru liderul UDMR, acesta preferând să aibă doar un depozit de aproximativ 200 de mii de dolari.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite