Monica Macovei: “ UDMR pune piedici grosolane aderării României la Schengen”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele PDL Monica Macovei notează, pe blogul personal, că UDMR îngreunează aderarea României la spaţiul Schengen, prin propunerile depuse la Parlament de modificare a Codului Penal, astfel încât demnitarii să nu mai poată fi anchetaţi pentru infracţiuni de corupţie.

"Suntem pe ultima sută de metri pentru a convinge Europa că anticorupţia funcţionează în România, mai ales la nivel înalt, adică al politicienilor. DNA, DIICOT şi ANI îşi fac datoria, anchetează, verifică, trimit în judecată politicieni, iar judecătorii au început să dea pedepse pe măsura faptelor. Doi parlamentari UDMR (şi cine o mai fi în spatele lor) pun însă piedici grosolane, care ne pot costa pe toţi cei care vrem în Schengen şi care vrem să trăim într-o ţară normală, a noastră şi nu a «lor», în care, dacă avem corupţie politică, să avem şi politicieni la închisoare (desigur, prin judecăţi drepte, rapide şi pe bază de probe)", susţine Monica Macovei.

Macovei notează, că un reprezentant al UDMR a spus, într-o emisiune televizată, că "luarea de mită nu poate fi comisă de un parlamentar".

"Ba da, şi parlamentarii pot lua mită sau comite trafic de influenţă, pentru a modifica legi, a angaja persoane, a «rezolva contracte» şi multe altele. Oricine exercită puterea publică poate lua sau da mită, poate face trafic de influenţă, asta de când lumea", subliniază Monica Macovei.

Aceasta precizează că deputatul Marton Arpad a propus eliminarea din definiţia "funcţionarului public" a persoanelor care "exercită o funcţie de demnitate publică sau o funcţie publică de orice natură", adică eliminarea art. 175 litera b din noul Cod Penal.

"Aceştia ar fi mai presus de lege, violând egalitatea în faţa legii. Reamintesc că una din cerinţele intrării României în UE a fost lupta împotriva corupţiei politice; să ştie şi UDMR, corupţia politică este corupţia comisă de politicieni", a punctat Monica Macovei.

Vicepreşedintele PDL menţionează că a doua propunere aparţine deputatului Mate Andras- Levente, care doreşte ca infracţiunea de "conflict de interese" să fie de facto dezincriminată.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite