USL s-a pus cu tunurile pe Macovei, "manelistul anticorupţie", şi îi solicită să îşi facă publică mapa profesională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul PSD Dan Şova i-a solicitat, luni, europarlamentarului PDL Monica Macovei să-şi facă publică mapa profesională, pentru ca publicul să cunoască rezultatele activităţii sale de procuror de dinainte de 1989 şi motivul pentru care a părăsit Parchetul. La rândul său, fostul ministru liberal al Justiţiei, Tudor Chiuariu, a acuzat-o pe Macovei că ar fi propus în 2005, pe când aceasta deţinea portofoliul Justiţiei, un proiec

Pesedistul Dan Şova a spus că în 1999, când a candidat din partea României la funcţia de comisiar pentru drepturile omului la Consiliul Europei, Macovei a pus România într-o postură delicată pentru că nu şi-a trecut în CV activitatea de dinainte de 1992.

Potrivit lui Şova, oficialii de la Consiliul European au întrebat ce a făcut Monica Macovei până îm 1992, în condiţiile în care a absolvit în 1982. El a menţionat că cei zece ani de activitate ai Monicăi Macovei nu apar nici pe site-ul Parlamentului European.

"Nu facem acuze directe. Vrem să ştim activitatea sa în Parchet, de ce şi cum a părăsit Parchetul", a spus Şova.
El a spus că, dacă Macovei nu îşi va face publică mapa profesională, atunci se poate trage concluzia că are ceva de ascuns.

El a acuzat-o pe Macovei de faptul că a blocat, ca ministru, trecerea bugetului instanţelor de la MJ la CSM şi a refuzat intrarea în vigoare a Codului Penal finalizat în 2004, din care cauză România are azi patru coduri penale, unul în vigoare şi trei noi, în Monitorul Oficial.

"Monica Macovei îşi doreşte menţinerea Codului Penal al lui Ceauşescu, pentru că e singurul pe care îl înţelege", a spus Şova.

Monica Macovei este un manelist al anticorupţiei

La rândul său, deputatul PNL Tudor Chiuariu, fost ministrul al Justiţiei, a acuzat-o, luni, pe europarlamentarul PDL Monica Macovei de faptul că ar fi propus, în 2005, ca ministru, unificarea DNA cu DIICOT, deşi, public, a criticat acest lucru, liberalul catalogând-o drept "gurist şi manelist al anticorupţiei".

"Am observat, în ultima vreme, o campanie virulentă, agresivă din partea Monicăi Macovei (ministru al Justiţiei din decembrie 2004, până în februarie 2007-n.r.). Mie personal îmi aduce aminte de copilărie, pentru că atunci am citit prima oară fabula cu lupul moralist. E vorba de un fost procuror comunist deghizat în blăniţă de apărător al drepturilor omului, mai nou într-o blană zburlită, fioroasă, de luptător anticorupţie. Nu se sperie nimeni pentru că nu e un luptător adevărat, e vorba de un luptător cu gura, un fel de gurist, un manelist al anticorupţiei", a spus Chiuariu.

Liberalul - care a preluat funcţia de ministru al Justiţiei, după ce Monica Macovei a fost demisă în urma unei moţiuni de cenzură din 13 februarie 2007 - a prezentat o serie de documente despre care a spus că le-a găsit în birou, după plecarea lui Macovei, şi care au conturat un proiect al acesteia, elaborat în 2005, când era ministru al Justiţiei, de unificare a DNA cu DIICOT într-o structură care ar fi urmat să se numească Direcţia Naţională de Combatere a Corupţiei şi Criminalităţii Organizate (DNCCCO).

Tudor Chiuariu a spus că Monica Macovei a practicat şi practică ceea ce le reproşează celorlalţi, morala acesteia fiind întemeiată pe neadevăruri.
În octombrie 2007 (după şase luni de la preluarea funcţiei de ministru de către Tudor Chiuariu-n.r.), liderul Partidului Iniţiativa Naţională (PIN), Cozmin Guşă, susţinea ca Guvernul condus de Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să comaseze DNA, DGA şi DIICOT intr-o singură direcţie, informaţie negată ulterior de guvernanţi.

Potrivit unei telegrame atribuite Wikileaks şi publicată de presa centrală în martie 2011, Monica Macovei le-a spus diplomaţilor SUA că se întâlnise cu fostul ministru PSD al Justiţiei, Cristian Diaconescu ,la 27 iunie 2007. Ea a spus că Diaconescu (fost coleg de facultate cu Macovei-n.r.) confirmase că vicepreşedintele PSD şi strategul politic Viorel Hrebenciuc împreună cu liberalii plănuiseră distrugerea DNA în timpul suspendării de o lună a preşedintelui Traian Băsescu. Macovei a mai spus că liberalii plănuiau înlocuirea conducerii DNA prin comasarea acesteia cu DIICOT - o agenţie în care Macovei nu are încredere.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite