Laszlo Borbely: Monica Macovei a depăşit măsura cu declaraţiile despre răzbunarea UDMR

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele UDMR, Laszlo Borbely, consideră că europarlamentarul Monica Macovei „depăşeşte măsura" declarând că amendamentul la legea lustraţiei referitor la procurori este răzbunarea  Uniunii pentru criticile făcute de Macovei grupării politice maghiare. Borbely i-a lansat Monică Macovei invitaţia de a veni la coaliţie „pentru a lămuri lucrurile".

"Eu spun că avem nevoie de legea lustraţiei, chiar dacă a fost votată prea târziu. Noi am fost de acord, şi cu, şi fără procurori. Nu intru în speculaţii, dar îi reamintesc doamnei Monica Macovei că, atunci când faci o afirmaţie, trebuie să fie bazată pe realitate", a spus Borbely.


Monica Macovei a declarat, sâmbătă, că legea lustraţiei a fost făcută de UDMR "ca o plată " pentru criticile pe care le-ar fi adus proiectelor de lege care urmau să modifice Codul Penal.

"Legea lustraţiei a fost făcută de colegii de la UDMR ca să mă învăţ minte că sunt într-o coaliţie şi i-am criticat pe acele proiecte de lege prin care voiau să modifice Codul Penal şi să scoată parlamentarii de la infracţiunea de luare de mită", a spus Macovei.

Borbely a negat, însă, vehement această acuzaţie, explicând că amendamentele aduse de UDMR la proiectul de modificare a Codului Penal sunt perfect justificate.

"Colegii mei au propus amendamente, au spus că nu se poate considera un parlamentar la fel cu un funcţionar public. Nici vorbă ca un parlamentar să nu fie tras răspundere dacă face ceva incompatibil. Ca să fie mai populară, mai luptătoare în ochii unora, doamna Macovei depăşeşte măsura. Ar fi bine dacă ar veni la coaliţie, să îi explicăm cum stau lucrurile, le-am lămuri, pentru că, să nu uităm, doamna Macovei este vicepreşedinte PDL", a arătat Borbely.

Camera Deputaţilor a adoptat marţi, legea lustraţiei, care impune restricţii ale unor drepturi pentru o perioadă de cinci ani persoanelor care au ocupat diverse funcţii în regimul comunist. Legea lustraţiei prevede ca persoanele care au făcut parte din structurile de putere şi din aparatul represiv comunist nu vor putea fi numite în funcţie timp de 5 ani.

  În ultimul moment, deputatul UDMR Mate Andras a propus ca legea să includă în categoria lustrabililor şi foştii procurori comunişti. Amendamentul a fost acceptat, astfel încât Monica Macovei a pierdut orice şansă la un portofoliu ministerial pentru următorii 5 ani.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite