Macovei crede că anularea întâlnirii dintre Pivniceru și Reding creează un prejudiciu României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei face ordine şi în Uniunea Europeană
Monica Macovei face ordine şi în Uniunea Europeană

Europarlamentarul PDL Monica Macovei se întreabă dacă nu cumva ministrul Justiției a amânat întâlnirea cu Viviane Reding întrucât trebuia să-și ia angajamente pe care ar fi fost obligată să le respecte.

"Actualii guvernanți sunt incapabili să înțeleagă prejudiciul pe care îl creează în continuare României pe plan internațional prin astfel de gesturi penibile. Le reamintesc că am intrat în Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007, iar prin astfel de gesturi ne îndepărtează de Uniune .Participarea ministrului de Justiție la întâlnire ar fi însemnat ca doamna Pivncieru să-și ia angajamente pe care apoi să fie obligată să le respecte?", scrie pe blog Macovei, întrebându-se dacă anularea întâlnirii a fost o decizie personală a ministrului Pivniceru sau un răspuns la o solicitare politică.

Întrucât Pivniceru nu a participat la Conferința Miniștrilor Justiției din Consiliului Europei, care a avut loc în perioada 19-21 septembrie, Macovei este de părerea că  România a rămas nereprezentată la nivel de ministru, deși era tocmai o reuniune a miniștrilor de Justiție.

Ministrul Justiției, Mona Pivniceru, nu s-a mai întâlnit cu vicepreședintele Comisiei Europene și totodată comisarul pentru Justiție și Libertăți Civile, Viviane Reding, sub motivul că întâlnirea ar fi fost una informală.

Mona Pivniceru a spus, joi, după întâlnirea cu Victor Ponta și cu reprezentanții celor două Camere ale Parlamentului, că anularea întâlnirii cu Viviane Reding s-a datorat faptului că "doamna Reding nu a fixat o întâlnire bilaterală" și că se va întâlni cu aceasta "când se va putea".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite