Monica Macovei îl dă în judecată pe Dan Şova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dan Şova
Dan Şova

Europarlamentarul PDL Monica Macovei şi  mama sa au depus, marţi, la Tribunalul Bucureşti o plângere împotriva senatorului PSD Dan Şova pentru afirmaţiile mincinoase la adresa tatălui ei, Vasile R. Gherghescu.

Şova a spus despre tatăl Monicăi Macovei că este „general de securitate“ şi „şeful Securităţii Giurgiu“.

„În actiunea depusă la Tribunalul Municipiului Bucureşti, solicit ca domnul Dan Sova să îşi ceară public scuze pe aceleaşi posturi de televiziune unde a făcut acele afirmaţii, pentru că a minţit populaţia şi m-a calomniat, să publice hotărârea în patru ziare naţionale şi să plătească daune morale în valoare de 700.000 lei“, a spus Monica Macovei.

În plângerea depusă împotriva lui Dan Şova, Monica Macovei susţine că singura legătura profesională a tatălui ei cu oraşul Giurgiu a fost faptul că, între anii 1945-1950, a avut funcţia de pedagog în această localitate.

Pe blogul personal, Monica Macovei susţine că i-a solicitat lui Dan Şova dovezi pentru afirmatiile calomnioase pe care le-a făcut la adresa tatălui său, dar că acesta nu are nicio dovadă. În altă ordine de idei, Macovei consideră că intenţia de defăimare şi denigrare este evidentă şi se datorează unei lupte politice duse cu argumente mincinoase. Ba, mai mult, atacul la adresa tatălui ei şi implicit a mamei sale sunt doar o parte din campania negativă pe care USL o duce împotriva sa.

„Dan Şova este jurist, are discernamant şi cunoaşte foarte bine consecinţele afirmaţiilor sale. Responsabilitatea d-lui Sova este cu atât mai mare cu cât ocupă funcţii de răspundere în Senatul şi Guvernul României. Responsabilitatea a ceea ce faci şi spui este valabil şi pentru politicieni“, a spus Monica Macovei.
 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite