Monica Macovei, chemată la conducerea PD să dea explicaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea PD va discuta, luni, în proxima şedinţă a Biroului Permanent Naţional, cazul ministrului justiţiei, Monica Macovei. Potrivit unor surse din PD, Macovei va fi chemată la această

Conducerea PD va discuta, luni, în proxima şedinţă a Biroului Permanent Naţional, cazul ministrului justiţiei, Monica Macovei.
Potrivit unor surse din PD, Macovei va fi chemată la această şedinţă pentru a oferi informaţii despre întâlnirea pe care a avut-o cu omul de afaceri Dinu Patriciu, în prezenţa premierului Tăriceanu, în iunie 2005, şi pentru a explica de ce a păstrat tăcerea despre acest eveniment. Unii lideri ai PD susţin că există informaţii despre o a doua întâlnire dintre Macovei şi Patriciu, care nu s-ar fi desfăşurat la Palatul Victoria. Ministrul justiţiei a negat însă faptul că s-ar fi întâlnit de două ori cu Patriciu. În plus, liderii PD spun că discuţiile dintre Macovei, Tăriceanu şi Patriciu, de la sediul guvernului, ar fi durat mult peste 10-15 minute, aşa cum a afirmat ministrul justiţiei. Până la dezbaterea în conducerea centrală a PD, liderilor acestui partid li s-a cerut să se abţină de la comentarii referitoare la acest caz. Neoficial, ei apreciază că Macovei nu-şi va pierde postul în guvern. Singurul care a acceptat să comenteze public acest caz a fost vicepreşedintele PD Cezar Preda. El a declarat, ieri, că, după opinia sa, Partidul Democrat nu are ce să-i reproşeze ministrului justiţiei, Monica Macovei. "Nici Macovei nu cred că are ce să-şi reproşeze. Dacă te cheamă primul-ministru, prin secretară, nu ai nici o vină, cu cine te afli, după aceea, faţă în faţă", a apreciat Preda. În ceea ce priveşte faptul că la întâlnirea care a avut loc în iunie 2005 între Călin Popescu Tăriceanu, Monica Macovei şi Dinu Patriciu s-a discutat despre faptul că acesta din urmă este cercetat de Parchetul General, vicepreşedintele PD a spus că acest fapt era inevitabil. Potrivit lui Preda, orice persoană cercetată de Parchet ar fi profitat de o întâlnire cu ministrul justiţiei pentru a aborda acest subiect. Preda a fost la fel de sceptic şi în ceea ce priveşte discutarea acestui caz în Consiliul Naţional de Conducere al Alianţei PNL-PD. "Nu are rost. Am mai discutat odată aceste probleme cu PNL. Toate aceste acţiuni ale primului-ministru arată că acesta îşi duce crucea", a arătat vicepreşedintele PD. El a insistat însă pe faptul că această situaţie arată cât de multă dreptate are preşe-dintele Traian Băsescu atunci când avertizează asupra existenţei unor grupuri de interese care acţionează în jurul guvernului.

Puiu Haşotti: Întâlnirea din biroul premierului nu a fost oportună
"Întâlnirea celor trei (Tăriceanu-Patriciu-Macovei - n.n.) în biroul primului-ministru nu a fost, poate, oportună. Este de condamnat faptul că cei trei s-au întâlnit în biroul primului-ministru. Dar dacă primul-ministru, ca preşedinte PNL, şi Dinu Patriciu, ca preşedinte al PNL Prahova şi ca prieten al premierului, s-ar fi întâlnit într-un restaurant, sau la una dintre locuinţele celor doi, sau în cadrul Delegaţiei Permanente, s-ar fi retras într-un birou să fi discutat, ar fi fost la fel de incriminaţi?! Nu cred căo discuţie la primul-ministru poate schimba datele problemei", a declarat, ieri, la Constanţa, vicepreşedintele PNL, Puiu Haşotti.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite