Monica Macovei vrea anchetă penală la Curtea Constituţională

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătorii Curţii Constituţionale ar trebui să răspundă penal, potrivit fostului ministru al justiţiei, Monica Macovei (foto), pentru decizia conform căreia membrii guvernului care au

Judecătorii Curţii Constituţionale ar trebui să răspundă penal, potrivit fostului ministru al justiţiei, Monica Macovei (foto), pentru decizia conform căreia membrii guvernului care au statut de parlamentar nu pot fi cercetaţi decât cu acordul Camerei Deputaţilor sau al Senatului.

Într-un interviu acordat postului de radio Europa Liberă, Macovei susţine că decizia CCR este contrară Legii fundamentale. Ea invocă articolul 72 din Constituţie, conform căruia situaţiile în care parlamentul trebuie să avizeze anchetarea penală a deputaţilor sau a senatorilor sunt percheziţia, reţinerea sau arestarea preventivă.

Şerban Viorel Stănoiu, fost membru al Curţii Constituţionale, consideră că declaraţia Monicăi Macovei "denotă o orientare extremistă, care nu are nici în clin, nici în mânecă cu principiile statului de drept". "Sunt de acord cu faptul că judecătorii Curţii pot greşi uneori, dar de aici şi până la angajarea răspunderii penale este o distanţă care mi se pare departe de conceput. Discuţia trebuie purtată în termeni civilizaţi şi fără ameninţări apropiate de acelea din vremurile dictaturii proletariatului", ne-a declarat Şerban Viorel Stănoiu.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite