Monica Macovei: UE şi statele membre trebuie să-şi facă ordine în bugete

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Eurodeputata Monica Macovei
Eurodeputata Monica Macovei

Eurodeputata PDL Monica Macovei a declarat marţi, în cadrul dezbaterilor Parlamentului European (PE) de la Strasbourg privind cadrul financiar multianual 2014-2020 al Uniunii Europene (UE), că este necesar ca statele membre şi blocul comunitar să-şi facă ordine în bugete pentru a putea depăşi criza.

"Trebuie ca şi UE, şi statele membre să-şi facă ordine în bugete. Este de o importanţă extraordinară pentru a învinge criza. Trebuie să existe deci un cadru bugetar, iar parlamentele naţionale să îşi structureze bugetele naţionale într-o manieră care să stimuleze economia. Dacă nu se vor stabili nişte rigori şi vor fi risipiţi banii, atunci inclusiv economia UE va avea de suferit", a spus Monica Macovei într-o intervenţie în plenul PE.

Bugetul multianual al UE poate ajuta statele membre să depăşească dificultăţile cu care se confruntă în prezent, a declarat eurodeputata PDL Elena Băsescu în aceeaşi dezbatere, subliniind importanţa unor finanţe publice solide, transmite Agerpres.

"Statele membre trebuie să continue eforturile în vederea exploatării potenţialului de creştere durabilă. Cadrul financiar multianual trebuie să ofere o flexibilitate bugetară sporită pentru a se asigura că resursele sunt folosite pe deplin. România are dificultăţi în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene, iar ţintele pentru sfârşitul acestui an au fost revizuite în scădere. Însă este necesară asigurarea unei finanţări adecvate pentru politica de coeziune şi politica agricolă comună. Astfel se vor putea reduce decalajele de dezvoltare faţă de celelalte ţări din uniune", a mai spus ea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite