Monica Macovei, nominalizată pentru premiile The Parliament Magazine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Monica Macovei face ordine şi în Uniunea Europeană
Monica Macovei face ordine şi în Uniunea Europeană

Europarlamentarul PDL Monica Macovei este unul dintre cei trei finalişti nominalizaţi pentru premiile The Parliament Magazine pentru reformele aduse justiţiei şi libertăţilor civile în Uniunea Europeană.

"Indiferent cine va primi cele mai multe voturi, este o onoare ca, fiind la primul mandat de europarlamentar, să fiu nominalizată pentru acest premiu", a afirmat eurodeputata.

Publicaţia "The Parliament Magazine" vorbeşte despre succesele europarlamentarului român Monica Macovei, afirmând că în perioada în care a fost ministru al Justiţiei "şi-a făcut o misiune din reformarea sistemului juridic din România".

Aceeaşi revistă aminteşte că Macovei, ca avocat pentru drepturi civile, a câştigat 18 cazuri la CEDO. De asemenea, revista notează că Macovei a iniţiat Rezoluţia privind eforturile UE de combatere a corupţiei, europarlamentarul ţinând în plenul Parlamentului European 41 de discursuri privind transparenţa şi lupta împotriva corupţiei.

Macovei a fost nominalizată din 60 de eurodeputaţi membri plini şi 59 de membri supleanţi ai Comisiei de libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE).

Ceilalţi doi finalişti sunt: Jan Philipp Albrecht (grupul Verzilor) si Sophia in 't Veld (ALDE). Rezultatele votului vor fi făcute publice la 25 septembrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite