Mona Pivniceru: Imaginea bună pe care Laura Codruța Kovesi o are la Bruxelles va contribui la ridicarea MCV

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mona Pivniceru. FOTO: Mediafax
Mona Pivniceru. FOTO: Mediafax

Ministrul Justiţiei, Mona Pivniceru, a declarat, luni seara, într-o emisiune tv, că a luat decizia de a-l numi pe fostul procuror general al României Laura Codruţa Kovesi la Bruxelles deoarece, în opinia sa, expertiza şi imaginea bună pe care aceasta o are vor contribui la ridicarea Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

"Din punctul meu de vedere Laura Codruţa Kovesi a stat la baza restructurării sistemului parchetelor din România. Are o bună expertiză în domeniu. Această expertiză s-a văzut din rapoartele MCV care tot timpul au marcat pozitiv activitatea domniei sale. Eu am luat decizia de a o numi exact pe domnia sa într-o zonă atât de sensibilă pentru că activitatea Ministerului Public ne va urmări şi în viitor. Şi atunci, dat fiind expertiza sa, poziţia bună, imaginea bună pe care o are la Bruxelles m-am gândit că din acea poziţie va contribui la ridicarea mecanismului", a argumentat Pivniceru,  într-o emisune, la Antena 3.

"Cei care m-au cunoscut m-au felicitat că am trimis-o pe doamna Kovesi la Bruxelles. Nu m-am consultat cu Traian Băsescu cu privire la trimiterea sa", a adăugat ministrul.

Ministrul a susţinut că Laura Codruţa Kovesi va contribui "măcar" cu o informare exactă a reformelor din sistemul parchetelor şi din sistemul judiciar, în general.

"Cred că am luat o decizie înţeleaptă (...) expertiza în domeniu trebuie valorificată", a punctat Pivniceru.

Mona Pivniceru a menţionat că singura obiecţie care i s-a adus Codruţei Kovesi a fost o "oarecare lipsă de independenţă".

"A da satisfacţie opiniei publice pentru o lipsă de independenţă care ar trebui demonstrată la un moment dat şi a acoperi nişte nevoi cerute de MCV, eu am preferat să acopăr acele nevoi", a adăugat ministrul.

Pivniceru a spus că nu ea o evaluează pe Codruţa Kovesi ca un reformator, ci chiar MCV.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite