Mona Pivniceru, dispute repetate cu Traian Băsescu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul ministru al Justiţiei, Mona- Maria Pivniceru (54 de ani), a absolvit Facultatea de Drept "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. În anul 2005 a devenit Membru în Consiliul Ştiinţific al Institutului Naţional al Magistraturii. În perioada 2010-2011 a ocupat funcţia de magistrat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, iar în data de 7 septembrie 2011 a fost validată de Senat ca Membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Referitor la activitatea academică, noul ministru al Justiţiei şi-a susţinut, în 2008, teza doctorală cu tema „ Efectele juridice ale contractelor aleatorii ", în cadrul Facultăţii de Drept. A publicat peste 50 de cărţi de specialitate.

În calitate de Preşedinte al Asociaţiei Magistraţilor din România s-a contrat de mai multe ori cu preşedintele Traian Băsescu. Mona Pivniceru s-a "împrietenit" cu acesta încă din aprilie 2008. Şeful statului declara atunci că judecătorul care i-a dat lui Costică Constanda dreptul să construiască în Parcul Bordei este corupt. În replică, judecătoarea a comentat că prin aceste acuzaţii, sistemul judiciar românesc intră în etapa similară domniei lui Caligula.

Un alt episod vehement s-a consumat în mai 2010, atunci când Traina Băsescu anunţa tăierile salariale din sectorul bugetar.

Mona Pivniceru l-a acuzat la acea vreme pe şeful statului că are ieşiri publice prin care încearcă să pună presiune pe judecatorii care au dat hotărâri împotriva reducerilor salariilor cu 25%.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite