Radu Moldovan (PSD) :UDMR vrea să rămână la guvernare, alături de PDL, până la finalul mandatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Purtătorul de cuvânt al PSD, deputatul Emil Radu Moldovan, a declarat că, în urma discuţiilor purtate cu UDMR, a reieşit că uniunea vrea să rămână la guvernare, alături de PDL, până la finalul mandatului şi îşi asumă acest lucru.

"Este deja un lucru evident, UDMR vrea să rămână la guvernare, alături de PDL, până la finalul mandatului, îşi asumă acest lucru", a spus Emil Radu Moldovan.
Moldovan a declarat că, la întâlnirea respectivă, PSD a căzut de acord cu UDMR asupra unor lucruri comune.

"Principala noastră cerere către UDMR a fost să ne sprijine să avem alegeri corecte şi nefraudate, atunci când ele se vor ţine, şi să încerce, în cadrul coaliţiei, să insiste pe respectarea legilor şi să insiste ca ele să aibă loc la termene. Am înţeles de la UDMR că îşi doreşte ca alegerile să fie comasate şi că rămâne să discute despre luna şi anul în care se vor ţine", a spus el.
Moldovan a adăugat că nici UDMR nu sprijină votul prin corespondenţă.
"Noi, cei de la USL, nu suntem împotriva unui vot al românilor din diaspora. PNL, sprijit de noi, a creat colegii în diaspora şi astăzi, în Parlament, sunt reprezentanţi ai românilor din diaspora. Suntem împotriva tipului de lege pe care-l promovează Baconschi ca să poată aduna un milion de voturi pentru PDL, lege în care nu există niciun control, ştim cu toţii ce s-a întâmplat la ultimele alegeri", a detaliat Moldovan.

El a spus că s-a mai discutat cu UDMR reprezentarea minorităţilor în Parlament, proporţional cu ponderea pe care o au în populaţia României.
"Credem că este un principiu corect şi, dacă va fi luat în discuţie, USL are toată disponibilitatea să-l susţină", a spus el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite