Victor Mocanu demisionează din PSD şi candidează ca independent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Consiliului Judeţean Buzău Victor Mocanu a anunţat, astăzi, că demisionează din PSD pentru a putea candida ca independent în vederea obţinerii unui nou mandat, în condiţiile în care USL l-a desemnat drept candidat la şefia CJ pe liberalul Cristi Bîgiu.

"Voi candida ca independent pentru legislatura 2012-2016. Mă voi supune din nou testului în faţa buzoienilor pentru că nu îmi este ruşine cu ceea ce am făcut pentru ei şi nu îmi este rușine să mă întorc din nou cu fața către ei", a declarat Mocanu.

Victor Mocanu a precizat că şi-a scris demisia, iar în cursul zilei de miercuri o va depune atfel încît să poată candida din nou la şefia Consiliului Judeţean Buzău.

"Am fost împins către o candidatură independentă de trocuri politice la nivel naţional făcute dincolo de interesele buzoienilor. Este pentru a doua oara în cariera mea când se încearcă blocarea candidaturii. Mi s-a demonstrat încă o dată că politica lor, a politicienilor care au pierdut contactul cu realitatea, diferă de a noastră, a buzoienilor", a spus Victor Mocanu.

Acesta a adăugat că va rămâne simpatizanţ al PSD, în ciuda faptului că va demisiona din această formaţiune.

"Părăsesc PSD pentru o candidatură independentă, dar rămân fidel electoratului şi simpatizanţilor partidului, care mi-au oferit atâtea satisfacţii şi le cer să aibă în continuare încredere în tot ceea ce voi face. Demisia din PSD este un gest care trebuie să se întâmple pentru că nu poţi candida ca independent fiind membru de partid. Voi demisiona din partid în cursul zilei de astăzi, dar am vrut întâi să vă aduc la cunoştinţă ceea ce urmează să fac", a punctat şeful CJ Buzău.

Mocanu a mai spus că sunt primari în PSD care îl vor susţine pe el, din postura de candidat independent la CJ Buzău, şi nu pe candidatul USL.

"Şi-au exprimat dorinţa mulţi primari ca o parte din materialele de propagandă electorală care includ fotografii să mă prezinte pe mine alături de candidaţii lor la funcţia de primar, iar dacă sunt şi primari de la PNL care vor asta îi aşteptă să o facă", a precizat Mocanu.

Victor Mocanu a adăugat că marţi a avut o întâlnire cu liderul PSD, Victor Ponta, şi cu cel al PSD Buzău, Constantin Boşcodeală, în sediul Primăriei Buzău, însă decizia de a candida ca independent la Consiliul Judeţean rămâne valabilă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite