Mitrea îşi menţine candidatura la preşedinţia PSD şi-l ia pe Mazăre în echipa lui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi anunţase că "în proporţie de 99% nu mai participă la Congres", Miron Mitrea îşi menţine candidatura la preşedinţia PSD şi se declară încrezători în şansele sale de a câştiga alegerile. Potrivit lui Mitrea, Mazăre nu ar mai candida la şefia social-democraţiilor, ci va face parte din echipa lui.

Miron Mitrea susţine că s-a consultat cu mai mulţi lideri de organizaţii şi a obţinut susţinerea lor, printre ei aflându-se şi primarul Constanţei, Radu Mazăre. Acesta din urmă ar purea obţine o funcţie în conducerea partidului din echipa sa, întrucât Mitrea a afirmat: "va candida (n.r.- Mazăre) pe lista pe care o depunem împreună". De asemenea, Mitrea l-a ofertat şi pe Victor Ponta, dar acesta a refuzat să intre în echipa sa.

Mitrea consideră că va avea mai mulţi delegaţi decât Vanghelie. "Am vorbit cu o serie de lideli locali de ieri până azi. O parte au spus da imediat, alţii se mai gândesc. Este vorba de Marian Sârbu, Adrian Severin, Radu Mazăre, Culiţă Tărâţă de la Neamţ. Noi ne bazăm mai mult pe ceea ce trece dincolo de aranjamente", a declarat el.

Social-democratul a spus că nu a făcut promisiuni, dar că doreşte să preia conducerea pentru a redeschide jocul în partid şi nu pentru a-l sparge, aşa cum se poate întâmpla acum din cauza liderului actual, Mircea Geoană şi a Congresului de sâmbătă.

Mai mult, Mitrea a insistat pe cursa în care a intrat şi pe care o va duce până la capăt. "Ieri s-a încercat să se spună că m-am retras. Nu m-am retras. Eu dacă intru într-o competiţie o duc până la capăt", a conchis el.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite