Miron Mitrea: Sunt convins că „Piedone” va candida la Sectorul 4

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatorul Miron Mitrea, proaspăt nominalizat de social-democraţi drept şef al campaniei electorale a PSD pentru Primăria Capitalei, se arată încredinţat că primarul Sectorului 4, Cristian Popescu „Piedone", nu va deveni contracandidatul lui Sorin Oprescu, ci se va bate pentru încă un mandat în fieful său.

„Îl cunosc pe Cristi Popescu cred că de 18 ani. Îi apreciez gândirea politică. E drept că orice om e interesat să ocupe o funcţie mai mare, dar sunt convins că va candida tot la Sectorul 4", a declarat pentru „Adevărul" senatorul Miron Mitrea. Liderul conservatorilor, Daniel Constantin, declara cu o zi în urmă că formaţiunea sa îl va susţine pentru Primăria Capitalei pe Cristian Popescu „Piedone", iar poziţia exprimată de PC a creat o fractură în sânul USL. Surse din interiorul Uniunii susţin însă că actualul edil de la Sectorul 4 nu ar dori să intre în luptă cu Sorin Oprescu, preferând să candideze pentru încă un mandat de primar de sector. Tot cu o zi în urmă, liderul PSD Victor Ponta afirma că problemele cu PC „vor fi rezolvate", iar toate cele trei partide din USL îl vor sprijini pe Oprescu în cursa pentru Bucureşti.

Mitrea a abordat şi problema sprijinului pe care posturile de televiziune ale lui Dan Voiculescu, liderul fondator al PC, îl vor acorda candidatului susţinut de USL la Primăria Capitalei. „Chiar dacă PC nu îl va susţine pe Sorin Oprescu la Bucureşti, mă îndoiesc că vom pierde sprijinul Antenelor. Şi mă îndoiesc că domnul Voiculescu va accepta ca Antenele să lanseze atacuri împotriva candidaţilor USL. Cât despre gratuitatea mediatizării, trebuie să recunoaştem că niciun post de televiziune nu este societate de binefacere", a afirmat Mitrea. Dan Voiculescu le-a transmis liberalilor să nu se mai aştepte la „o mediatizare gratuită" a candidaţilor USL.

Din nou la Doctor

„Am mai lucrat în campanie cu Sorin Oprescu. Nu ştiu dacă e mulţumit că eu am fost nominalizat, n-am apucat să vorbesc cu el. Dar cred că da", a spus Mitrea, care a coordonat majoritatea campaniilor PSD din 1996 încoace. Proaspătul şef de campanie a precizat că în perioada imediat următoare se va întâlni cu liberalii Andrei Chiliman şi Vlad Moisescu de la PNL Bucureşti pentru a pune la punct detaliile privind organizarea campaniei pentru Oprescu, pe care social-democraţii îl alintă „Doctorul". „Cred că în maximum zece zile vom reuşi să punem la punct un sistem de organizare comun", a spus Mitrea.

Într-o întâlnire a conducerii PSD, desfăşurată luni seara, Miron Mitrea a fost desemnat şeful campaniei electorale a PSD pentru Bucureşti. Şeful social-democraţilor, Victor Ponta, a explicat că Mitrea a fost desemnat să coordoneze campania pe Bucureşti a PSD pentru experienţa lui. "Va fi o campanie dificilă pe Bucureşti şi e foarte important să avem oameni experimentaţi şi oameni care ştiu ce înseamnă şi politică şi campanie. Iar Miron Mitrea ştie ce înseamnă chestia aceasta şi chiar foarte bine", a precizat liderul PSD.

O altă decizie luată de social-democraţi se referă la stabilirea unor coordonatori pentru fiecare organizaţie a PSD din Bucureşti. Astfel, senatorul Titus Corlăţean se va ocupa de Sectorul 1, deputatul Rodica Nassar de Sectorul 2, deputatul Robert Negoiţă de Sectorul 3, europarlamentarul Corina Creţu de Sectorul 4, Marian Vanghelie (care este primar în funcţie) de Sectorul 5 şi Ecaterina Andronescu de Sectorul 6. Toţi cei şase coordonatori sunt vicepreşedinţi ai partidului.

De asemenea, s-a discutat şi posibila nominalizare a lui Ionuţ Vulpescu pentru funcţia de purtător de cuvânt al PSD Bucureşti.

O a treia măsură luată la nivel organizatoric vizează întărirea echipei Secretariatului general al PSD la nivel naţional prin numirea deputatului Eugen Bejinariu care va ocupa funcţia de secretar executiv la nivel naţional pe probleme organizatorice. "Bejinariu se va ocupa şi de relaţia cu PSD Bucureşti", au afirmat surse din conducerea PSD. La ultimul Comitet Executiv al PSD, preşedintele de onoare al partidului, Ion Iliescu, a criticat activitatea Secretariatului General, afirmând că filialele nu sunt pregătite pentru alegerile de anul viitor.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite