Mitrea şi Hrebenciuc, bătălia granzilor din PSD

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mitrea îl atacă pe Hrebenciuc, în replică, liderul deputaţilor îi scoate „pionii“ din joc. Gruparea Hrebenciuc vrea să-i lase pe oamenii fideli lui Miron Mitrea fără posturi de conducere în partid.

„Geoană nu e specialist în jocuri de culise. La noi, Viorel e specialist, de unde şi numele lui de «mare combinator»”, a declarat Miron Mitrea, miercuri seara, la Realitatea TV.

Fostul secretar general al PSD a spus, răspicat, că are de gând să candideze pentru preşedinţia partidului, dar a precizat că nu ştie când se va întâmpla acest lucru.

Mitrea a confirmat, voalat, că la congresele din acest an nu se va pune la bătaie postul de şef de partid. El a spus că nu crede că în acest an vor fi alegeri la PSD şi consideră că „partidul nici nu ar avea nevoie de un conflict de acest gen”.

Joc de intimidare cu Pioni

Pe blogul lui Dan Andronic a apărut, ieri, informaţia potrivit căreia Eugen Nicolicea, finul lui Mitrea şi cel care l-a contracandidat pe Hrebenciuc la conducerea grupului deputaţilor PSD, ar fi fost schimbat din fruntea organizaţiei PSD Mehedinţi.

Informaţia, confirmată de câţiva lideri din partid, a fost infirmată de Nicolicea. „Eu sunt în continuare preşedintele organizaţiei. Dar este adevărat că încearcă să îmi ia postul”, a spus Nicolicea pentru „Adevărul”.

Mitrea a pierdut „loialitatea” lui Marian Oprişan, un pion important al „cavaleriei” sale, şi se pare că şi alţi apropiaţi de-ai săi sunt supuşi unor presiuni puternice.

După spusele unor lideri din PSD, Mitrea încearcă să se repoziţioneze în partid în contextul apropierii congresului în care se va alege un secretar general.

Pentru acest post, un candidat sigur este Liviu Dragnea. Nu este exclus ca Mitrea să îl abordeze pe Dragnea pentru o colaborare, mai spun sursele.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite