Mitocănii de campanie marca Gigi Becali. Psiholog: „Becali joacă un rol“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prezenţa lui Gigi Becali în studiourile televiziunilor aduce rating-uri consistente, dar nu puţine au fost momentele în care europarlamentrul şi-a pierdut controlul. Invitat în studio sau prin telefon, Gigi Becali reacţionează dur atunci când ceilalţi invitaţi îi dau replici pe care nu le apreciază. Psihologul Hanibal Dumitraşcu consideră că ieşirile lui Gigi Becali reprezintă un rol pe care latifundiarul şi-l asumă şi îl jo

„Gigi Becali este un om de 50 de ani care în spaţiul public se comportă ca un copil de 10 ani. Este un personaj furtunos, coleric. Marea greşeală este a celor ofensaţi de acest personaj. Ei încearcă să îi dea replica, dar nu fac altceva decât să toarne gaz pe foc. Gigi Becali este suficient de abil să conducă acest tip de dialog. El ştie să menţină tonul ridicat până la capăt, de aceea câştigă. Să nu credeţi că Becali este prost. Nici măcar dobitoc, cum l-a făcut Neagu Djuvara. El joacă un rol şi îl fructifică la maxim. Îşi cunoaşte atuul şi îl potenţează. Echipa de strategi a PNL ştia exact ce face când l-a adus pe Becali în echipă“, a declarat Hanibal Dumitraşcu pentru adevarul.ro.

De când a anunţat că va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie, Gigi Becali a avut parte de confruntări tumultoase cu o parte a invitaţilor prezenţi în studiourile televiziunilor.

Becali către Adriana Săftoiu: „Pufuleţul lui Băsescu“

Gigi Becali pare că s-a specializat în jignirea femeilor din studiourile de televiziune. După certurile cu Andreea Pora sau Monica Tatoiu, în vizorul lui Becali a intrat şi Adriana Săftoiu, fost parlamentar din partea PNL.

„Eu dacă aș avea o femeie ca tine în familie, aș exila-o. Ar fi cea mai mare rușine a familiei mele", a pornit Becali tirul de jigniri. "Aveți curajul să vorbiți de Dumnezeu. Cine sunteți să vă exprimați mie?", i-a replicat Adriana Săftoiu. Gigi Becali a continuat atacurile şi a numit-o pe Adriana Săftoiu "Pufuleț". "Ce e Pufuleţ, te-ai supărat?…că așa îi spunea Băsescu. Ai bărbat acasă și erai Pufulețul lui Băsescu“.

Gigi Becali către Mitrea: „Măi, Mitreo, nu fi obraznic!“

Ieşirile lui Gigi Becali în această campanie electorală l-au adus faţă în faţă cu "greul" PSD, Miron Mitrea. Candidatul liberal nu s-a putut abţine, iar când Mitrea i-a dat o replică mai acidă, latifundiarul a dat în clocot.

„Vezi că şi tu ai să-mi dai 30.000 de dolari pentru 1000 de metri pătraţi, dar te-am lăsat atunci că aveai anchetă penală şi mi-era milă de tine!", a spus Becali. "Despre ce vorbeşti, omule, eşti nebun? Doamne, e dus cu capul ăsta", a spus consternat pesedistul. Becali a continuat în acelaşi ton: "Măi, Mitreo, nu fi obraznic! Ce, crezi că am uitat?“, i-a spus Gigi Becali lui Miron Mitrea, în direct la RTV.

Becali către Andreea Pora: „Ea este ciocănitoarea Woody“

O altă „victimă“ a lui Gigi Becali a fost ziarista Andreea Pora, pe care Becali a numit-o ciocănitoare. Deşi Becali, contactat telefonic, a declarat că refuză dialogul cu jurnalista, nu s-a putut abţine să nu o jignească. „Nu intru eu acum în discuţie cu Andreea Pora. Eu, Becali, cu ciocănitoarea Pora. Ea este ciocănitoarea Woody“, a spus Gigi Becali, potrivit rtv.net. La rândul ei, Andreea Pora a replicat că părăseşte studioul dacă Becali continuă să i se adreseze.

„V-am spus dinainte că nu doresc să am nici o discuţie cu domnul Becali şi că o să plec din emisiune. Nu vreau mahala de Ferentari aici, nu vreau ridicat de poale în cap, nu mă interesează persoana domnului Becali“, a replicat jurnalista.

Moderatoarea emisiunii a continuat însă să-l chestioneze pe Becali. Întrebat ce ar face dacă ar fi numit ministru într-un viitor cabinet, după alegeri, Becali a răspuns glumind că ar dezvolta „piaţa de ciocănitoare“: „Aş face multe colivii pentru ciocănitoare“. Latifundiarul nu a încetat cu jignirile, iar în cele din urmă  Andreea Pora a părăsit studioul.

Becali către Tatoiu şi Bodu: „ Amândoi sunteţi duşi cu capul“

Tot la RTV, Gigi Becali a atins performanţa de a jignit doi dintre invitaţi ale aceleiaşi emisiuni. Protagoniştii: Monica Tatoiu şi Sebastian Bodu.
Monica Tatoiu a arătat că se simte lezată de apelativul cu care a numit-o latifundarul, Monicuţa, şi l-a taxat pe loc. „Monicuţa sunt, eventual, pentru soţul şi mama mea şi prietenii mei. (...) Sunteţi mitocan în comportamentul faţă de femei. Le recomand femeilor din sectorul 6 să nu vă voteze“, a reacţionat Monica Tatoiu.

Colegul de emisiune al Monicăi Tatoiu, europarlamentarul Sebastian Bodu, nu a suportat să fie jignit de Becali. Pe scurt, Becali ceruse ca Bodu să fie filmat „la genunchiul stâng“. Înainte de a părăsi studioul, Bodu a replicat scurt:  „Cred că nu face subiectul. Ce treabă are lucrul ăsta? Am spus întotdeauna că dacă intră Gigi Becali într-o emisiune, eu plec. Dacă în momentul ăsta nu îl scoateţi pe Becali... Alegeţi între mine şi Gigi Becali“. Plecarea lui Bodu nu l-a liniştit pe Gigi Becali care a continuat să o jignească pe Monica Tatoiu. Patronul Stelei a continuat tirada de jigniri la adresa Monică Tatoiu: „Pleacă şi tu după Bodu, că amândoi sunteţi duşi cu capul“.

VIDEO cu scena în care Bodu pleacă din emisiune din cauza lui Gigi Becali

Becali către Neagu Djuvara: „Un moş senil“

Cooptarea lui Gigi Becali în PNL nu putea rămâne fără o reacţie din partea liberalilor cu ştate vechi. Istoricul Neagu Djuvara declara la scurt timp că actuala politică a PNL este „o harababură“ și că-i este rușine să fie coleg cu Gigi Becali.

„Am 170 de ani de liberalism (familia sa - n.r.), n-am voie să-mi dau demisia din aşa ceva, dar cu cei de azi nu am nicio legătură. Un partid liberal care fuzionează cu rămăşiţele lui Voiculescu, pe urmă îl primeşte şi pe Becali, asta nu mai e Partidul Liberal. Deşi instoricul şi-a exprimat nemulţumirea vizavi de cooptarea lui Becali în PNL, acesta nu a reacţionat. Însă, la scurt timp, Djuvara a ieşit cu un nou atac la adresa lui Becali. Într-un interviu acordat televiziunii RTV, istoricul l-a catalogat pe latifundiar drept un cretin profund.

„Becali ăsta e un primitiv, e un cretin profund, cum poţi să faci politică cu ăştia. Este o harababură. Străinii nu mai înțeleg nimic din ce se întâmplă în țară. Destituirea lui Băsescu, revenirea lui, alianța unui partid liberal cu unul socialist, sunt așa de nebunești, încât mi-e rușine. Strategia adusă de actualul PNL nu-mi convine deloc, mă fac că nu-i cunosc“, a declarat istoricul. Replica lui Gigi Becali nu s-a lăsat aşteptată, numindu-l moş senil. „Am virat cei 400.000 de euro în contul Institului de Istorie. Ştiu că a luat şi Neagu Djuvara din aceşti bani. Chiar că sunt un cretin profund că dau 400.000 de euro, ca să ia Djuvara bani (...) Nu contează ce spune despre mine un moș senil (...)“, a conchis Becali.

VIDEO cu momentul care a declanşat războiul dintre Becali şi Djuvara

Becali către Pavelescu: „Taci din gură, papagalule!“

Nici în ziua sfântă de duminică, Gigi Becali nu se poate abţine să nu jignească. Aurelian Pavelescu, aflat tot într-un studio de la RTV, i-a atras atenţia lui Becali că atitudinea faţă de unii colegi politicieni nu este corectă.

„Este inaccpetabil, Gigi, să spui despre un om că e homosexual (n.r. Becali l-a numit homosexual pe Sebastian Bodu) când nu este adevărat. Nu se poate. Zici că eşti creştin, zici că ai familie şi ai fete în casă, şi ataci un om încercând să-l discreditezi ştiind că nu e aşa. Unde e moralitatea ta? Vreau să te opreşti şi nu vreau să fac o ceartă cu tine la televizor. Opreşte-te o dată. Circul pe care-l faci are o limită .Te-am scos din puşcărie, fără mine erai în puşcărie. Limitează-te! Nu ţi-am cerut onorariu pentru puşcărie. Nu mai rîde. Abţine-te, te-am scos din puşcărie. Nu-ţi ridica fustele la televizor!, a spus Pavelescu.

Becali a replicat imediat: „Auzi ce minte. Nu ţi-e ruşine, mă, să minţi în halul ăsta. Eu aveam 20 de avocaţi şi aveam nevoie de tine care nu te înghiţeau judecătorii?“. După un alt schimb de replici, Becali a ţinut să aibă ultimul cuvânt şi înainte de a închide telefonul l-a numit pe Pavelescu: „papagal“. „Taci din gură, papagalule. Îl salut şi pe avocatul mic cu capul mare!“.

VIDEO cu scena dintre Becali şi Pavelescu

Becali către Radu Carp: „Îmbrăcat urât e, urât e, prost  e“

Gigi Becali a avut o ieşire nervoasă şi împotriva fostului şef al Institutului Diplomatic Român, Radu Carp, care i-a transmis europarlamentarului că o eventuală candidatură a sa la Parlamentul României are legătură cu obţinerea imunităţii. Furios, Gigi Becali i-a adresat cuvinte dure şi l-a jignit în mod repetat.

„După ce că e prost, n-are nici faţă măcar. Îmbrăcat urât e, urât e, prost e... Dacă nu-l jigneşti vine iar la televizor şi iar minte. Cum te cheamă, bă băiatule, bă?“, a întrebat Becali.

Radu Carp nu a apucat să îi dea replica pentru că Gigi Becali a continuat. "Auzi cine e? Radu Carp, şeful Institutului Diplomatic Român! Îţi dai seama ce diplomaţie are ţara asta dacă ăsta e şeful diplomaţiei României. El care habar n-are că imunitatea în Parlamentul Europei este de 10 ori mai puternică decât imunitatea în Parlamentul României, ce să mai discutăm, măi oameni buni. Habar n-are“, a continuat Becali.

VIDEO cu scandalul dintre Becali şi Radu Carp

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite