Şi partidul lui Talpeş vrea în „Mişcarea Populară”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Uniunii Populare Social Creştine (UPSC), Stelian Sima, a declarat că partidul pe care îl conduce este interesat de Mişcarea Populară, precizând că încă nu a discutat cu liderii PDL despre acest proiect politic, potrivit realitatea.net.

"În 2006 am pornit acest proiect împreună cu domnul (n.r. Ioan Talpeş) şi cu o echipă de politicieni creştin-democraţi şi social-creştini. Având în vedere că suntem o formaţiune politică de dreapta, de centru-dreapta pentru că avem şi componenta socială, normal că suntem interesaţi acest proiect numit Mişcarea Populară", a declarat preşedintele UPSC, Stelian Sima, întrebat dacă agreează proiectul politic susţinut de Traian Băsescu şi PDL, Mişcarea Populară.

El a mai spus că încă din 2006 au fost discuţii referitoare la un proiect "de a uni toate forţele de centru-dreapta". "Din 2006, când a luat naştere Uniunea Populară Social Creştină, au fost discuţii în sensul de a pune bazele unei proiect de asemenea anvergură, de a uni toate forţele de dreapta, de centru-dreapta în jurul Ununii Populare Social Creştine.

În opinia mea, ca preşedinte al UPSC, consider că drumul României, al poporului român către curentul popular este ireversibil, nu ne putem întoarce în trecut şi nu putem să negăm faptul că viitorul înseamnă curentul popular, deci în situaţia şi în momentul când se vor pune bazele acestui proiect Mişcarea Populară, dacă suntem întrebaţi sau suntem chemaţi, nu putem să ne dezicem", a susţinut Sima, subliniind că încă "nu au avut loc discuţii între UPSC şi PDL referitor la acest subiect".

Stelian Sima a mai precizat că Ioan Talpeş este acum preşedinte de onoare al UPSC, subliniind că aşteaptă ca acesta "să redevină activ politic".

Ioan Talpeş a înfiinţat în 2006 Uniunea Populară Social Creştină, iar în anul 2007, în calitate de preşedinte al UPSC, a susţinut fuziunea PD cu PLD, apreciind la acea vreme că este nevoie de un nou proiect politic, o coaliţie populară.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite