Miron Mitrea, trimis la judecata plenului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Miron Mitrea, se află la mâna colegilor săi deputaţi, care vor vota sau nu începerea urmăririi penale. După mai multe contre şi polemici, deputaţii

Vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Miron Mitrea, se află la mâna colegilor săi deputaţi, care vor vota sau nu începerea urmăririi penale. După mai multe contre şi polemici, deputaţii din Comisia Juridică s-au spălat pe mâini în cazul Mitrea şi au lăsat plenului orice responsabilitate. Votul se va da după alegerile locale.

Deputaţii jurişti au invocat principiul separaţiei puterilor în stat şi s-au limitat să voteze, cu 20 de voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă", un raport prin care solicită plenului să se pronunţe asupra cererii DNA privind demararea anchetei în cazul parlamentarului social-democrat. Ajunsă în plen, cererea are nevoie de 223 de voturi favorabile pentru ca să se poată începe urmărirea penală.

Dezbateri controversate

Dezbaterea nu a fost lipsită de polemici, ea prelungindu-se pe parcursul mai multor ore datorită reprezentanţilor PDL care doreau emiterea unei recomandări a comisiei de avizare sau neavizare a începerii urmăririi penale.

Deputaţii jurişti au ridicat şi o serie de chestiuni referitoare la unele aspecte şi vicii procedurale constatate în activitatea Parchetului, cum ar fi cel că sesizarea a venit de la DNA, nu de la PÎCCJ.

Potrivit lui Sergiu Andon, majoritatea opiniilor raportorilor sunt destul de apropiate "faţă de calitatea îndoielnică a documentelor premergătoare" existente la dosar. Conform unor surse din cadrul comisiei, acuzaţiile de fals şi înşelăciune din dosar nu ar fi probate de documente.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite