Miron Mitrea: "Nu ştiu ce vrea să spună Năstase"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bănuit că i se alătură fostului premier în tentativa de a reveni la conducerea PSD, Miron Mitrea îl lasă în ofsaid pe Adrian Năstase. Adrian Năstase a lansat o nouă ofensivă pentru

Bănuit că i se alătură fostului premier în tentativa de a reveni la conducerea PSD, Miron Mitrea îl lasă în ofsaid pe Adrian Năstase.

Adrian Năstase a lansat o nouă ofensivă pentru scaunul lui Mircea Geoană. Fostul premier declară că în PSD s-ar putea implementa o conducere colectivă, care să fie prezidată de un grup de lideri reprezentativi pentru partid. Fostul secretar general al PSD, Miron Mitrea, nu s-a arătat convins de propunerea lui Năstase. "Nu ştiu ce a vrut să spună Adrian", a declarat Mitrea.

În timp ce aproape toţi vicepreşedinţii partidului au comentat propunerea lui Năstase, Mircea Geoană nu a avut nicio reacţie. "Există momente de criză, când echipa însăşi se poate transforma în lider. Dacă avem nevoie de regăsirea limbajului comun, de toate energiile, ne putem gândi inclusiv la o conducere cu adevărat colectivă, care să nu fie prezidată de o singură persoană, ci de un grup de lideri reprezentativi pentru partid", a afirmat Năstase pentru agenţia Rompres. Fostul premier se declară nemulţumit că "un număr mare de lideri, care înseamnă ceva pentru istoria, dar şi pentru viitorul partidului, sunt pe afară sau undeva pe margine".

Năstase a găsit şi modalitatea cu care să-i zdruncine scaunul lui Geoană: relaţia cu organizaţiile din teritoriu. "Conducerea PSD trebuie să fie o formă de a prelua ceea ce transmit structurile locale şi de a le da un sens naţional. Or, în ultimii ani, s-a făcut o separaţie între nivelul central şi cel local", a mai spus Năstase.

Mitrea propune ca PSD să stea în opoziţie Miron Mitrea nu s-a arătat încântat de ideea lui Năstase. Întrebat cum vede proiectul de conducere colectivă propus de Adrian Năstase, fostul secretar general al partidului, Miron Mitrea, a răspuns: "Nu-l văd. Nu ştiu ce a vrut să spună Adrian". Potrivit lui Miron Mitrea, PSD nu trebuie să ajungă la guvernare în acest moment, ci ar trebui să rămână în opoziţie. "PSD nu trebuie să ajungă acum la guvernare. Ar trebui să rămânem în opoziţie.

Care este strategia noastră? Ne rugăm de democraţi sau de liberali să ne ia la guvernare? Să ne milogim la ei? Facem ce trebuie să facem: rămânem în opoziţie ca un partid de stânga serios", a spus Mitrea. Fostul secretar general al PSD a spus că el a solicitat, la ultima şedinţă a deputaţilor PSD, convocarea unui consiliu naţional care să stabilească clar care este strategia partidului. Conducerea lărgită a PSD se reuneşte marţea viitoare.

Modificarea statutului, numai prin congres extraordinar

Propunerea lui Năstase necesită schimbarea statului PSD, ceea ce se poate realiza numai printr-un congres extraordinar. La ultimul congres extraordinar, în care Mircea Geoană a fost reales preşedinte al PSD, a avut loc ultima modificare a statutului partidului, Geoană asigurându-se că un alt congres extraordinar ar fi dificil de organizat. Dacă propunerea lui Năstase ar fi acceptată de o masă critică de pesedişti, se poate ajunge la un astfel de congres. Ieri, cei mai mulţi dintre vicepreşedinţii şi liderii partidului s-au arătat, însă, împotrivă propunerii.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite