Mircea Geoană ţopăie din nou pe scena politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană a revenit în atenţia  politică prin lansarea unei mişcări civice
Mircea Geoană a revenit în atenţia politică prin lansarea unei mişcări civice

Fostul preşedinte al PSD susţine că mişcarea civică „România noastră“ îşi propune să modifice modul în care se face politică în România. Geoană mizează pe implicarea cetăţenilor nemulţumiţi.

Senatorul independent Mircea Geoană a inaugurat, vineri seară, la Romexpo, platforma civică „România noastră", o mişcare constituită sub sloganul „Construim Împreună, Reformăm Împreună".„Va fi organizată ca o mişcare nepolitică, dar va avea un scop politic. Aş spune că este mai mult decât un ONG, este mai puţin decât un partid politic, este ceva diferit, care sperăm să aibă un impact pozitiv în societate", a declarat Geoană.

Andreea marin, printre protagonişti

Evenimentul a fost prezentat de jurnalistul Radu Soviani şi a constat în susţinerea unor discursuri de maximum cinci minute din partea câtorva zeci de membri fondatori ai mişcării „România noastră".  Printre susţinătorii lui Mircea Geoană s-au numărat fosta prezentatoare TV Andreea Marin, artista Mihaela Mihai, membră fondatoare a mişcării civice, şi muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică.

„Alegerile vor duce la o incertitudine totală, li se aruncă oamenilor în faţă tot felul de promisiuni, avem nevoie de o îndrumare. Ne-am săturat de profeţi falşi, ne trebuie un drum nou, o reformă nouă, trebuie o schimbare majoră", a declarat toboşarul român.

Mircea Geoană a subliniat că noua platformă civică nu este strict proiectul său, mişcarea reflectând dorinţa oamenilor de a se implica în acţiunile clasei politice. „Nu am pornit eu această mişcare100%, ea nu trăieşte prin mine şi va trăi dincolo de mine, este expresia faptului că oamenii au înţeles că nu mai merge aşa. 80% din români se uită la politică şi nu înţeleg nimic din acest dans al umbrelor din politica românească", a punctat Mircea Geoană.

Fostul preşedinte al PSD nu şi-a atacat adversarii politici, discursul său fiind îndreptat exclusiv către români. „Cetăţenii să se implice, să nu ne mai conducă lipitorii de afişe de la partide, lipitori care sunt lăsate să conducă ţara".

PSD a trimis spioni

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Comisiei de Arbitraj şi Integritate Morală a PSD Bucureşti, Doru Giugula, care a declarat presei că a venit pregătit să asiste la un nou eşec al senatorului Mircea Geoană. „Am venit să văd cum îşi distruge din nou cariera domnul Geoană. Nicio formă de încredere nu am despre ceea ce se întâmplă aici. Am venit din curiozitate (...) Am venit aşa, din proprie iniţiativă, să vedem cum cade în cap, în continuare", a punctat Giugula.
Geoană a mai declarat: „Ambiţia noastră este aceea de a avea reprezentanţe judeţene şi locale în România, dar şi în străinătate". 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite