Mircea Duşa, supărat că Mihai Eminescu ar putea fi înlocuit cu Attila: Propun interzicerea schimbării denumirii străzilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul deputaţilor social-democraţi, Mircea Duşa, a anunţat sâmbătă că va înainta un proiect de lege care prevede interzicerea schimbării denumirilor străzilor care poartă numele unor personalităţi ale culturii, istoriei şi ştiinţei româneşti şi universale.

"Este păcat că, în loc să se organizeze acţiuni care să omagieze personalitatea lui Eminescu, în Miercurea Ciuc se găsesc cetăţeni care propun schimbarea denumirii străzii ce poartă numele marelui poet. Este o jignire adusă unei mari personalităţi a culturii româneşti, mai ales că astfel de încercări încep să devină permanente în activitatea unor persoane şi a autorităţilor care iau decizii", a declarat Mircea Duşa, supărat că denumirile româneşti ale mai multor străzi din Miercurea Ciuc au fost schimbate, potrivit Agerpres.

Totodată, trei tineri din Miercurea Ciuc, Csibi Barna, Szocs Tibor şi Csiszer Lorand, au strâns aproape 2.000 de semnături pentru schimbarea denumirii străzii Mihai Eminescu în Attila, pe motiv că marele poet ar fi fost ''hungarofob'' şi ''xenofob'', neavând nicio legătură cu municipiul Miercurea Ciuc.

"Am în pregătire un proiect de lege care să interzică schimbarea denumirilor de străzi sau a obiectivelor culturale care poartă numele unor personalităţi importante ale culturii, istoriei şi ştiinţei româneşti şi universale", a afirmat Mircea Duşa.

El va depune proiectul la Camera Deputaţilor odată cu începerea sesiunii parlamentare, pe 1 februarie, şi va solicita dezbaterea lui în procedură de urgenţă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite