Mircea Duşa, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul: Nu totdeauna ce propune opoziţia este rău

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Comisiile juridice reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor l-au avizat favorabil, luni, pe Mircea Duşa pentru postul de ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul.

Avizul a fost dat cu 24 de voturi "pentru", 4 voturi "împotrivă" şi 2 abţineri.
Ministrul propus pentru relaţia cu Parlamentul a declarat, la audierea sa în comisii, că îşi doreşte ca românii să îşi recapete încrederea în Parlament, prin efortul comun al puterii şi opoziţiei.

Acesta a arătat că, în ultimii doi ani, şi mai ales în ultima perioadă, relaţiile din cadrul Parlamentului s-au deteriorat şi că el a încercat să fie un factor de echilibru.

El a adăugat că modul în care Parlamentul s-a comportat, în integralitatea sa, în ultimii doi ani, a condus la situaţia ca parlamentarii să nu fie prea apreciaţi de români, lucru valabil şi în cazul gradului de încredere acordat de aceştia Legislativului.

Mircea Duşa a mai spus că va insista ca reprezentanţii Guvernului să fie prezenţi ori de cât ori solicită Parlamentul pentru a informa şi pentru a răspunde prompt solicitărilor parlamentarilor, indiferent de culoarea lor politică.

"Nu totdeauna ce propune opoziţia este rău. Şi noi, cei de la USL, de-a lungul anilor şi mai ales în ultimii doi ani am avut multe iniţiative legislative, am avut multe amendamente bune, dar au fost respinse numai că erau de la opoziţie. Şi, culmea, te trezeai că după două săptămâni aceleaşi formulări sau texte le regăseai în ordonanţe de urgenţă sau în alte acte normative pe care guvernul le-a emis în această perioadă", a comentat, pe de altă parte, Mircea Duşa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite