Duşa: Nu am cerut anchetă la Jandarmeria Bucureşti, ci clarificări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Duşa
Mircea Duşa

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Mircea Duşa, a declarat, astăzi, că a cerut clarificări şi nu o anchetă la Jandarmeria Bucureşti pentru modul în care a fost redactat comunicatul referitor la măsurile contra protestarilor care ar fi încălcat legea la mitingurile de marţi şi miercuri din Piaţa Universităţii, conform HotNews.ro.

"Am solicitat inspectorului general al Jandarmeriei să verifice modul în care a fost redactat acel comunicat de presă şi după ce clarifică această speţă să şi facă precizările de rigoare. Ieri după-masă Inspectoratul General a făcut într-un comunicat de presă clarificările necesare în cazul comunicatului dat de Jandarmeria Capitalei. Nu am solicitat o anchetă. (...) Este vorba de o verificare, şi nu o fac eu, ci cel care este abilitat de lege", a declarat Dusa.

Ministrul a susţinut că Jandarmeria Română a clarificat afirmaţiile Jandarmeriei Bucureşti.

Jandarmeria Bucureşti a anunţat, vineri, că 50 de persoane din rândul protestatarilor de la Universitate au fost amendate pentru tulburarea liniştii locuitorilor prin producerea de zgomote cu orice aparat sau obiect ori prin strigăte, iar pentru alte 49 sunt întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de blocare cu intenţie a drumului public.

Ulterior, Jandarmeria Română a precizat, referitor la evenimentele din 21 şi 22 august din Piaţa Universităţii, că a luat măsuri legale pentru restabilirea ordinii publice şi deblocarea drumului public fără a utiliza intervenţia în forţă.

"Jandarmeria Română a acţionat şi va acţiona atât pentru asigurarea unui climat de ordine şi linişte publică, cât şi pentru crearea condiţiilor ca cetăţenii să se poată exprima liber, într-un cadru legal şi în deplină siguranţă", se arată într-un comunicat remis vineri de Biroul de Presă al Jandarmeriei Române.

Potrivit sursei citate, personalul Jandarmeriei nu desfăşoara activităţi de cercetare şi urmărire penală, ci întocmeşte doar documente prin care sunt sesizate instituţiile abilitate despre săvâşirea unor fapte prevăzute de lege.

Mircea Duşa a declarat vineri, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că a dispus o anchetă la nivelul Jandarmeriei Bucureşti legată de comunicatul de presă.

"Am dispus astăzi inspectorului general al Jandarmeriei să îi identifice pe toţi domnii aceia care se ocupă de comunicate de presă, care nu au nici o legătura cu realitatea şi care nu respectă exact activitatea Jandarmeriei", spunea Mircea Duşa.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite