Mircea Diaconu: "Mă tem că guvernanţii se joacă cu focul pentru că lumea artistică se poată coaliza şi reacţiona până la capăt"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Artistul, ANAF şi drepturile de autor. Mircea Diaconu: "Mă tem că guvernanţii se joacă cu focul pentru că lumea artistică se poată coaliza şi reacţiona până la capăt"

Numeroşi artişti şi jurnalişti au denunţat, printr-un comunicat de presă lansat recent, abuzul comis de ANAF privind plata retroactivă a TVA pe ultimii cinci ani, cu penalităţile aferente. Semnatarii comunicatului, printre care Mircea Diaconu, Maia Morgenstern, Victor Rebengiuc, Florin Chilian, Nicu Alifantis şi alte nume sonore ale culturii româneşti sau sferei media, consideră că nu ar trebui suspuşi plăţii unor taxe suplimentare, deoarece nu şi-au însuşit câştiguri financiare necuvenite. Grupul de semnatari a depus în prealabil o plângere la Guvern şi la Ministerul de Finanţe prin care solicită corectarea legii. Potrivit unei estimării neoficiale, aproximativ 3.000 de artişti şi jurnalişti sunt obligaţi să plătească retroactiv, pe cinci ani, zeci sau chiar sute de mii de euro, sub formă de TVA şi penalităţi.

Actorul Mircea Diaconu a declarat, pentru spunesitu.ro:  "Cunoaştem modul în care acţionează guvernanţii: mai întâi atacă, apoi emit o ordonanţă de urgenţă sau o hotărâre guvernamentală, rapide, aplicabile imediat. Rectificarea vine mai târziu dar, între timp, ei şi-au făcut treaba, au atacat, au lovit, au furat. Un mod de acţiune caracterizat prin verbe scurte. Dar noi nu vom opri aici. Mă tem că guvernanţii se joacă cu focul pentru că lumea artistică se poată coaliza şi reacţiona până la capăt."

Intră aici pentru a citi declaraţia completă şi spune şi tu care crezi că va fi următorul pas în lupta împotriva artiştilor şi jurnaliştilor


Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite