Mircea Geoană, pus la zid de deputaţii "golani"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a trebuit ieri să dea ochii cu "golanii" de la grupul PSD din Camera Deputaţilor şi, mai mult, să-şi ceară scuze pentru epitetele pe care le-a atribuit

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a trebuit ieri să dea ochii cu "golanii" de la grupul PSD din Camera Deputaţilor şi, mai mult, să-şi ceară scuze pentru epitetele pe care le-a atribuit colegilor săi de partid.
şedinţa deputaţilor PSD, care ar fi trebuit să ducă la desemnarea candidatului acestui partid pentru funcţia de preşedinte al Camerei, s-a transformat, de fapt, într-o revoltă, cel puţin a unei părţi din semnatarii scrisorii de susţinere a lui Adrian Năstase. Începând cu Marin Diaconescu şi terminând cu Vasile Puşcaş, deputaţii PSD i-au cerut lui Geoană să-şi prezinte scuze pentru ceea ce a spus despre ei. "Nu suntem golani. Suntem oameni normali. Trebuie să-şi ceară scuze în faţa televiziunilor, ca să vadă şi cei care au fost făcuţi golani", a spus Marin Diaconescu, care chiar a ameninţat că, în caz contrar, Mircea Geoană va rămâne în conflict cel puţin cu 80 de deputaţi. Nici măcar motivaţia lui Geoană că era nervos şi tensionat nu l-a mulţumit pe deputat. "Probabil că era foarte nervos şi a defulat. Dar aş vrea să defuleze în alte condiţii", spune Diaconescu. Deputatul Eugen Bejenariu, iniţiatorul demersului de strângere a semnăturilor, a preferat să spună că "este o virtute să fii golan", completând că "nu ştim dacă domnul Geoană poate fi preşedintele golanilor".

Sefia Camerei, motiv de supărare pentru deputaţi
Supărarea deputaţilor a plecat de la faptul că prin demisia lui Adrian Năstase se pierde, de fapt, o funcţie pentru care grupul a luptat din răsputeri cu Alianţa. "Am luptat pentru această funcţie cu Alianţa, iar acum, practic, am dat-o singuri", a spus Victor Ponta care însă speră ca preşedintele Mircea Geoană să scape de "sforarii" din partid. "Sper ca Mircea Geoană să opereze puroiul din partid până la capăt şi să scape de sforarii şi aranjatorii din partid care sunt în jurul lui şi care nu au reuşit până acum să-l ajute să ducă partidul în sus, ci în jos". În timpul şedinţei, destul de revoltat s-a arătat şi Titus Corlăţean, care chiar a avansat ideea unei autosuspendări a conducerii şi organizarea unui congres pentru alegeri. Bogdan Niculescu-Duvăz a venit şi el cu propunerea ca de acum alegerile să se facă pe bază de moţiuni, ca la PD, argumentând că, dacă tot există găşti în partid, atunci să se facă măcar pe simpatie. Vasile Puşcaş se pare că nu a fost în totalitate de acord cu modul cum s-a procedat la debarcarea lui Năstase, considerând că s-a cam încălcat statutul.

Valer Dorneanu, deputatul de sacrificiu
La finalul şedinţei care a durat trei ore, Mircea Geoană a anunţat că a fost desemnat Valer Dorneanu pentru funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, fiind singura propunere, chiar dacă înainte de şedinţă au fost vehiculate mai multe nume.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite