Lui Mircea Geoană i se pregăteşte "ceva"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Social-democraţii se pregătesc pentru încă o bătălie în partid. Consiliul Naţional al partidului, anunţat la începutul lunii februarie, ar putea da startul unei alte runde de lupte în

Social-democraţii se pregătesc pentru încă o bătălie în partid. Consiliul Naţional al partidului, anunţat la începutul lunii februarie, ar putea da startul unei alte runde de lupte în PSD, în condiţiile în care liderii din teritoriu ar exprima nemulţumiri la adresa lui Mircea Geoană.

Nemulţumirile la adresa lui Geoană s-ar putea transforma în critici agresive la adresa întregii conduceri centrale. Surse din PSD au afirmat că, în perioada următoare, "o să se întâmple ceva", făcând referire la inamicii mai vechi din partid ai lui Geoană: Ion Iliescu şi preşedinţii câtorva filiale.

PSD Argeş dă startul


Filiala PSD Argeş, condusă de Constantin Niculescu, şi-a exprimat deja nemulţumirea faţă de conducerea de la centru. Potrivit agenţiei AmPress, mulţi dintre pesediştii argeşeni pun rezultatul slab al partidului la alegerile europarlamentare pe seama conducerii centrale, care s-ar afla, de aproape trei ani, într-o stare de tensiune accentuată, ca urmare a neînţelegerilor dintre liderii PSD.

Potrivit sursei citate, PSD Argeş speră că la alegerile din 2008 să poată recupera terenul pierdut. Potrivit unor lideri centrali, preşedintele PSD Argeş, Constantin Niculescu, s-ar fi certat cu Nicolae Văcăroiu, figură marcantă a organizaţiei argeşene, fapt ce ar explica atacurile la adresa conducerii centrale. Se pare că Mircea Geoană ar urma să facă un tur naţional şi să discute cu fiecare filială în parte despre rezultatele obţinute la europarlamentare.


Conducerea colectivă ar putea fi realizată


PSD a început anul cu secretarul general, Titus Corlăţean, plecat ca europarlamentar şi fără să aibă stabilit un şef de campanie. Contestatarii conducerii centrale ar putea beneficia de anumite prevederi din statutul PSD care ar permite transformarea, pe loc, a Consiliul Naţional în Congres Extraordinar.


Astfel, surse din conducerea PSD au declarat că la Consiliu s-ar putea lua în discuţie "o altă formulă de conducere, colectivă". Aceasta s-ar referi atribuţiile secretarului general şi nu neapărat la postul de preşedinte. Primul care a amintit despre posibilitatea unei conduceri colective a fost Adrian Năstase. (Alexandru
Macoveiciuc)

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite