Mircea Geoană se întinde la caşcavalul european

0
Publicat:
Ultima actualizare:

nominalizări în ceea ce priveşte viitorul comisar european", a spus liderul social-democrat atunci când a fost întrebat ce părere are despre posibila desemnare a lui Petre Roman pentru această

nominalizări în ceea ce priveşte viitorul comisar european", a spus liderul social-democrat atunci când a fost întrebat ce părere are despre posibila desemnare a lui Petre Roman pentru această funcţie.
Liderul PSD spune că ar fi un gest de "minimă decenţă" din partea premierului Călin Popescu Tăriceanu de a se consulta cu liderii partidelor parlamentare pentru desemnarea unui candidat al României în funcţia de comisar european. "Nu avem nimic împotrivă să fie o persoană din arcul majoritar, dar trebuie să fim convinşi că acea persoană îndeplineşte două criterii: de competenţă şi de algoritm politic. Asta, în condiţiile în care bulgarii vor desemna un comisar care face parte din grupul de dreapta al PE, iar pentru un echilibru politic în Comisia Europeană, un membru al stângii europene ar putea să reprezinte un element de interes pentru decidenţii de la Bruxelles", a precizat Geoană. El a mai spus că va continua să susţină ideea că lista de candidaţi pentru acest post trebuie să aibă în vedere şi reprezentanţi ai familiei socialiste europene, respectiv ai social-democraţilor, în condiţiile în care "PSD are cea mai mare densitate de oameni talentaţi şi potriviţi pentru funcţia de comisar european". Pentru a fi şi mai convingător, Geoană a atenţionat că "propunerea este a primului-ministru, dar decizia finală este a Parlamentului European şi a preşedintelui Comisiei Europene, unde familia socialistă europeană va avea un cuvânt decisiv". Până la această dată, PSD a vorbit despre mai mulţi posibili candidaţi ai partidului pentru funcţia de comisar european. Se pare că cele mai mari şanse pentru a intra în cursă le are fostul negociator-şef cu Uniunea Europeană, Vasila Puşcaş. El este apreciat mai ales la Cotroceni, preşedintele Băsescu afirmând la preluarea mandatului că Vasile Puşcaş ar fi singurul din echipa executivă a premierului Adrian Năstase care ar merita să fie păstrat în guvernarea Alianţei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite