Mircea Geoană: „Scăderea salariilor va ajunge la 40%“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mircea Geoană
Mircea Geoană

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, a vorbit, la Realitatea TV, despre actuala conducere a ţării, despre aderarea la spaţiul Schengen, dar şi despre criza economică.

„Este un corp mai amplu în Europa care vrea să vadă multe chestiuni care ţin de noi. Din punct de vedere al României, această palmă este un fapt foarte grav. Dacă nu intrăm în spaţiul Schengen, vor exista consecinţe economice“, şi-a început Geoană discursul.

Fostul lider al PSD a vorbit, în continuare, despre reputaţia României, care este în scădere pe plan internaţional. „Reputaţia României este în continuă scădere pe plan internaţional. Poate doar cu americanii stăm mai bine“, a afirmat acesta.

Geoană s-a luat şi de actuala conducere a ţării, precizând că, într-o ţară decentă, primul ministru ar fi demisionat. „Noi ne tot jucăm de-a politica. Cred cu tărie că prelungirea acestei guvernări este un risc şi ar însemna că acest regim toxic ar primi un vot de încredere dincolo de 2014.  O schimbare de guvern este obligatorie în următoarele 3-4 luni de zile. Dacă eram o ţară decentă, primul ministru ar fi demisionat. Un guvern nou ar rezista până în 2012“, a afirmat Mircea Geoană.

Preşedintele Senatului a spus, în final, că salariile vor scădea foarte mult, iar apoi cei din PDL vor preciza că salariile vor fi mărite. „Scăderea salariilor va ajunge la 40%. Apoi o să vină Stolojan, Boc sau Băsescu şi o să spună că măresc salariile cu 12%. Dar, după ce ai salariul scăzut cu 40%, dacă ţi-l măresc cu 12% nu înseamnă că a fost mărit“, a conchis acesta.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite