Mircea Dinescu propune desfiinţarea CNSAS

0
Publicat:
Ultima actualizare:

la care s-ar preta unii membri ai Colegiului în procedura de votare a unor dosare de politicieni. Cazul cel mai ilustrativ a fost cel al deputatului Marcu Tudor, fratele liderului PRM.Dinescu a

la care s-ar preta unii membri ai Colegiului în procedura de votare a unor dosare de politicieni. Cazul cel mai ilustrativ a fost cel al deputatului Marcu Tudor, fratele liderului PRM.
Dinescu a condamnat opacitatea Colegiului, care ar trebui să se ocupe "cu desecretizarea, nu cu secretizarea informaţiilor legate de activitatea fostei Securităţi". În viziunea sa, CNSAS-ul nu are decât două soluţii: fie aprobarea de către Colegiu a prezenţei presei la şedinţe, fie dizolvarea acestei forme de conducere, în paralel cu publicarea pe internet a dosarelor foştilor turnători. "În acest fel, pot fi deschise geamurile acestei instituţii" care trebuie să "deconspire" şi nu să "reconspire" dosarele, a spus Dinescu. El a precizat că va continua, vreme de o lună, să informeze presa în legătură cu mersul audierilor şi voturile pe care Colegiul le va da pe diferite dosare, chiar dacă legea nu-i permite acest lucru.
"Dacă ajung la puşcărie o să am mai mult timp de citit", a plusat Dinescu. El a subliniat că va recurge la demisia din Colegiu, dacă factorii de decizie abilitaţi nu vor ţine cont de propunerile sale. "Mă duc la ţară, pe malul Dunării, prin pădure, să vorbesc cu plantele", a mai declarat Dinescu.

Deputatul PRM Tudor - "foarte bun informator"
Cu două angajamente la Securitate, aprecieri de "foarte bun informator" din partea ofiţerilor de securitate şi autorul unor "turnătorii" despre colegii săi ofiţeri, trecutul deputatului PRM Marcu Tudor era cât pe ce să fie spălat într-o şedinţă a Colegiului, cu concursul direct al lui Constantin Buchet, a acuzat Dinescu. "Marţi, reprezentantul PRM în Colegiu a adus o hârtie a unuia dintre ofiţerii turnaţi de Marcu Tudor, prin care omul arăta că nu a avut de suferit de pe urma acţiunii acestuia", a arătat Dinescu, menţionând că s-a opus eliberării "unui nou certificat de bună purtare". El a mai dezvăluit că în lumina unor noi documente primite de la SIE, C.V. Tudor era cât pe ce "să fie zvârlit peste graniţă", fiind propus de Securitate pentru infiltrarea în rândurile diasporei româneşti.

Trecutul Patriarhului, înceţoşat
Patriarhul Teoctist ar avea şi el, potrivit lui Dinescu, un trecut "înceţoşat", relevat de unele documente intrate în posesia CNSAS, iar Răzvan Theodorescu figurează pe lista informatorilor cu dosare distruse în decembrie "89. În ceea ce priveşte cazul Rodica Stănoiu, grafologul CNSAS-ului a confirmat că scrisul de mână ce se regăseşte în notele atribuite ex-parlamentarei PSD seamănă cu scrisul acesteia. În paralel, în fişa de cadre a lui Şerban Mihăilescu se scrie, "negru pe alb", că parlamentarul PSD a fost maior al DIE, a mai spus Dinescu.

"Dana" îşi pregăteşte contestaţia
Mona Muscă s-a prezentat ieri la CNSAS pentru a citi conţinutul celor două note informative care au contribuit la decizia de poliţie politică dată de această instituţie. Ea a declarat că a venit pentru a vedea decizia Colegiului CNSAS, precum şi care este procedura de contestare. Întrebată dacă a văzut această decizie, ea a răspuns: "Plec cum am venit, dar cu puţin mai multe informaţii".

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite