Mircea Diaconu: Nu mă retrag din Senat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul desemnat al Culturii, Mircea Diaconu, anunţă că îşi menţine recursul de la ICCJ în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate şi că nu se retrage din Senat.

"Menţionez că nu mă retrag din Senat, din calitatea de senator. În plus, precizez că am decis să îmi menţin recursul de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în procesul cu Agenţia Naţională de Integritate", menţionează Mircea Diaconu, într-o declaraţie remisă, astăzi, agenţiei Mediafax.

Senatorul PNL Mircea Diaconu, propus ministru al Culturii, anunţase marţi că îşi retrage recursul de la ICCJ privind constatarea incompatibilităţii sale întrucât a deţinut, pe lângă funcţia de parlamentar, şi pe cea de manager de teatru, ceea ce însemna că actorul ar fi trebuit să renunţe la mandatul din Senat.

Renunţarea la recursul faţă de decizia din 16 septembrie 2011 a Curţii de Apel Bucureşti, care a confirmat de fapt starea sa de incompatibilitate sesizată de Agenţia Naţională de Integritate, face ca această decizie să devină executorie şi irevocabilă. O asemenea hotărâre are drept consecinţă interdicţia de a ocupa funcţii publice pentru o perioadă de trei ani.

"O să îmi retrag recursul pentru că această decizie este excepţională şi sunt de acord cu ea", a afirmat, marţi, ministrul nominalizat la Cultură, Mircea Diaconu.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) are stabilită data de 8 mai 2012 ca termen pentru judecarea recursului lui Mircea Diaconu împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

În cazul renunţării la recurs, rămâne valabilă decizia Curţii de Apel Bucureşti prin care Diaconu a pierdut procesul cu ANI.

În 27 ianuarie 2011, Agenţia Naţională din Integritate a constatat că Mircea Diaconu este în incompatilbilitate din decembrie 2008, în condiţiile în care pe lângă calitatea de parlamentar acesta ocupa şi funcţia de director-manager al Teatrului "C.I. Nottara" din Capitală.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite